Ian 27, 2023, 11:08

Producătorul Nurofen, acuzat de practici mincinoase de un tribunal. Pastilele au fost scoase de pe piață în Australia

nurofen

Un tribunal din Australia a ordonat gigantului farmaceutic Reckitt Benckiser să întrerupă vânzarea Nurofen după ce a descoperit că pastilele comercializate pentru ameliorarea mai multor tipuri de dureri, precum de spate sau de cap, conțineau același ingredient activ.

Tribunalul federal din Australia a ajuns la concluzia că gigantul farmaceutic cu sediul în Londra a indus în eroare consumatorii prin comercializarea Nurofen pentru dureri de spate, menstruale, migrene. Mai mult, chiar dacă acestea erau marchetate ca putând să trateze diferite dureri, aveau prețul de două ori mai mare decât o pastila normală de Nurofen, chiar dacă toate conțineau 342 mg de ibuprofen lizinat, echivalentul a 200 mg de ibuprofen.

Magistrații au decis ca Nurofenul să fie scos de pe piață în următoaele 3 luni, pentru ca la o următoare înfățișare să se decidă și o amendă pe măsura înșelătoriei, potrivit The Guardian. Asociația pentru protecția Consumatorului din Australia a fost cea care a inițiat acțiunea în instanță, după ce s-a plâns de prețurile exorbitante ale pastilelor. Asociația a considerat că oamenii sunt induși în eroare astfel încât să creadă că pastilele pot acționa pentru mai multe dureri, potrivit diferitelor reprezentații de pe fiecare ambalaj.

Compania britanică Reckitt Benckiser a explicat că această decizie a instanţei este valabilă doar pentru Australia şi nu se va aplica altor țări Asociaţia Consumatorilor din Marea Britanie a declarat că acest caz nu reprezintă o problemă şi nu va fi investigat și în Regat, potrivit declarației de la BBC a unui reprezentant al gigantul farmaceutic.

Compania va respecta hotărârea judecătorească din Australia, deşi nu este de acord cu aceasta întrucât „nu s-a stabilit că inducem în eroare consumatorii.

0 Comentarii

Shares