Feb 4, 2023, 21:05

Profesor atacat într-o scoală din Paris de un bărbat care a invocat Statul Islamic

lécole-maternelle-publique-Jean-Perrin-dAubervilliers

Un profesor a fost tăiat la gât cu un cutter şi o foarfecă într-o sală de clasă din Aubervilliers, o suburbie din nord-estul Parisului, de un individ care a invocat gruparea Statului Islamic

Viaţa profesorului agresat nu este în pericol, spune medicii din Lariboisiere (Paris), iar atacatorul său este căutat de către poliţie. Potrivit informaţiilor obţinute de Le Parisien, bărbatul era îmbrăcat cu un combinezon alb, cu cagulă pe cap, cu mănuşi şi cu încălțăminte de tip militar când a pătruns în şcoală, unde l-a agresat pe profesorul care era singur şi îşi pregătea cursul. Agresorul ar fi lovit victima cu un obiect ascuţit la nivelul gâtului. Înainte de a fugi, ar fi strigat: „Asta este pentru Daesh (gruparea Stat Islamic-n.r.). Este un avertisment”.

Departamentul de combatere a terorismului din cadrul Parchetului din Paris şi secţiunea antiteroristă a Brigăzii criminale au fost însărcinate cu ancheta în acest caz, deschisă pentru tentativă de asasinat având legătură cu terorismul.

Începând cu mijlocul lunii noiembrie, după atentatul din Paris, securitatea în şcoli a fost sporită în Franţa, unde a fost impusă o interdicţie de a parca maşini în faţa şcolilor, în timp ce patrulele au fost suplimentate în perimetrul unităţilor şcolare.

În numărul său de la sfârşitul lunii trecută, revista de propagandă a Statului Islamic publicată în franceză, Dar-al-Islam, a atacat violent funcţionari ai educaţiei naţionale, consideraţi duşmani ai lui Allah, care sunt în război deschis împotriva familiei musulmane.

La 18 noiembrie, un profesor de istorie de la o şcoală evreiască din Marsilia a fost înjunghiat de trei bărbaţi care au făcut afirmaţii antisemite. „Profesorul a fost acostat de trei bărbaţi aflaţi pe două scutere”, declara atunci procurorul Brice Robin. Unul dintre ei avea un tricou cu gruparea SI şi altul a prezentat o fotografie de pe telefon cu Mohamed Merah, autorul atacurilor armate din 2012 de la Toulouse şi Montauban, soldate cu şapte morţi. Cei trei l-au insultat, ameninţat şi înjunghiat pe profesor, apoi au fost deranjaţi de apariţia unei maşini şi au fugit.

Gruparea Stat Islamic le-a cerut susţinătorilor săi să atace personalul din sistemul francez de educaţie naţională, potrivit ultimului număr al revistei sale în limba franceză Dar Al Islam, care are pe copertă titlul „Franţa în genunchi”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares