Ian 27, 2023, 22:43

Protestele cuprind România. Zeci de mii de oameni în stradă. „32 de îngeri ne-au dat nouă aripi” LIVETEXT

20151104093625

UPDATE 6 Peste o mie de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat, miercuri seară, în centrul Buzăului, unde au aprins lumânări în memoria celor 32 de victime ale incendiului din clubul Colectiv, apoi au pornit în marş pe străzile oraşului, oprindu-se în faţa Spitalului Judeţean unde au spus Tatăl nostru.

UPDATE 5 Peste 2.000 de protestatari în continuare la Galaţi, printre aceştia vărul unei victime din Colectiv.

UPDATE 4 Digi 24: 18.000 de manifestanţi în stradă în Bucureşti. Se încearcă deturnarea protestului spre Cotroceni. Agitatorii sunt îndepărtaţi. Lumea se întoarce spre Universitate.

UPDATE 3 Peste 400 de persoane protestează la Alba Iulia în faţa Prefecturii, ei având bannere cu mesaje precum „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, O dorinţă sinceră, România liberă”.

UPDATE 2 Aproximativ 400 de persoane, majoritatea tineri, protestează din nou în Piaţa Unirii din Iaşi, oamenii susţinând că demisia lui Victor Ponta nu rezolvă lucrurile şi că e necesară curăţarea clasei politice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

300 de persoane protestează în piaţa centrală din Tîrgu Mureş.

UPDATE Peste 9.000 de protestatri au pornit în marş din Piaţa Universităţii din Capitală înspre Piaţa Unirii, oamenii manifestând împotriva corupţiei din sistem şi cerând dreptate şi alţi lideri politici. Un grup a ajuns la Parlament.

Cel puţin două mii de persoane s-au adunat începând cu ora 18.00 în Piaţa Operei, din Timişoara, scandând lozinci antiguvernamentale.

Bunicii la război, părinţii la Revoluţie, acum este rândul nostru

Pe platoul din Piaţa Operei protestatarii de toate vârstele au pancarte cu „32 de îngeri ne-au dat nouă aripi”, „Hei, ce mai faci, Dottore?” „Nu doar demisii vrem, ci şi schimbare”. „Demonstrăm, ne implicăm, perseverăm”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe clădirea Operei din Timişoara, la balcon, a fost aşezat un steag tricolor foarte mare, pe care scrie: „Bunicii la război, părinţii la Revoluţie, acum este rândul nostru”.

Numărul protestatrilor din Piaţa Universităţii este în creştere, depăşind la ora 18.00 şase mii de oameni. Protestatarii manifestează împotriva corupţiei din sistem şi cer dreptate şi alţi lideri politici.

Protestatarii scandează „Peste tot corupţie, nicăieri justiţie”, „Toate partidele, aceeaşi mizerie”, „Vrem spitale, nu catedrale”, „Colectiv”, „România, trezeşte-te”, „Corupţia ucide”, „Jos sistemul mafiot”, cerând totodată alegeri anticipate.

„După protestele de aseară, începe şobolăneala politică. Anticipatele fac jocul obosiţilor din PNL. A doua soluţie, un premier „tehnocrat” apropiat de Oprea şi „interesul naţional” ar fi o sfidare pentru stradă şi o catastrofă pentru democraţia românească.

Niciun scenariu nu e ideal. Dar cel mai rău este acela în care oamenii se demobilizează în urma unor simple demisii”, spune Claudiu Crăciun, unul dintre liderii protestelor.

Ghinion, ghinion, Clujul s-a trezit din somn

Peste 500 de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat în faţa Prefecturii Braşov, cu steaguri, pancarte cu mesaje împotriva clasei politice, dar şi foi A4 pe care sunt scrise numele celor care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv din Capitală. „Mor îngeri în spitale de atâta nepăsare?”, „şpaga ucide, jos corupţia!?”, „Vrem siguranţă la noi acasă?”, „Toate partidele, aceeaşi mizerie”, se putea citi pe pancartele tinerilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 800 de persoane s-au adunat şi în Piaţa Unirii, din Cluj-Napoca, ei având pancarte pe care scrie, între altele, „Suntem mai puţini cu 32” sau „Corupţia, pericol public” şi scandând, între altele, „Ghinion, ghinion, Clujul s-a trezit din somn”, „Parlament penal, marş la tribunal”.

Aproximativ 400 de persoane participă, miercuri seară, la un miting al tăcerii, în Piaţa Mare, din centrul municipiului Sibiu, în semn de solidaritate cu manifestanţii de la Bucureşti şi din alte oraşe, care au ieşit în stradă împotriva clasei politice.

Manifestaţie spontană împotriva clasei politice şi în centrul Ploieştiului, pentru a doua seară la rând.

0 Comentarii

Shares