Feb 4, 2023, 21:03

PSD a dat în boala moaștelor. Valeriu Zgonea s-a rugat la mormântul lui Arsenie Boca

zg la arsenie boca

Președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a fost în acest week-end la mormântul lui Arsenie Boca. Este pentru a doua oară când liderul PSD își face drum către moaștele lui Arsenie Boca, figură controversată a Bisericii.

Zgonea a scris pe Facebook că „Moștenirea Părintelui Arsenie Boca e dătătoare de speranță pentru zeci de mii de români care vin aici săptămână de săptămână, lună de lună, pentru a-i cere Sfântului Părinte ajutorul. Bătrâni sau oameni tineri, sănătoși sau bolnavi, toți stau la o coadă de câteva ore, indiferent de vreme, pentru a ajunge în fața mormântului Părintelui și a găsi acolo alinare pentru nevoile lor.”

Valeriu Zgonea pledează pentru aducerea unui medic la mînăstirea unde este mormântul lui Boca: „Maicile și preoții mânăstirii le sunt sprijin celor bolnavi și mai puțin ajutorați, dar este nevoie de un punct de prim ajutor pentru zecile de mii de pelerini care își îndreaptă pașii și inima spre Părintele Arsenie Boca. Episcopia Devei și Hunedoarei a inițiat un demers prin care solicită cadru medical specializat pentru a-i deservi pe credincioșii bolnavi, care fac efortul unui pelerinaj la Sfânta Mânăstire Prislop. E o solicitare normală, pe care o sprijin în totalitate, pentru că e inuman să închizi ochii la realitățile zilnice – indiferent de starea de sănătate, zeci de mii de credincioși vor continua să caute ajutorul și ocrotirea Părintelui Arsenia Boca și nimic nu le va dărâma dorința de a ajunge la mormântul Părintelui. De aceea, trebuie să sprijinim această inițiativă a Episcopiei și să privim cu empatie către cei mai bătrâni și bolnavi, care își pun toate speranțele în Sfântul Părinte”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares