Iun 7, 2023, 19:15

PSD a negociat cu UDMR demiterea lui Stelian Tănase de la TVR dar nu are pe cine pune în loc

stelian-tanase-3

PSD urgentează procedura de demitere a lui Stelian Tănase din funcţia de preşedinte-director al TVR, audierea acestuia în comisiile de Cultură ale Parlamentului fiind pregătită pentru săptămâna viitoare. „Marţi va fi audierea în comisii, miercuri votul în plenul reunit”, a declarat pentru BreakingNews24 vicepreşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, Mădălin Voicu.

Însă, până marţi, Victor Ponta trebuie să găsească şi un candidat pentru postul lui Stelian Tănase, în acest moment neavând nicio soluţie din cauză că persoanele pe care le luase în calcul nu doresc să preia şefia unei instituţii care are peste 200 de milioane de euro datorii. Premierul a oferit funcţia de la TVR directorului B1 TV, Sorin Oancea, susţin surse din conducerea PSD, dar acesta a refuzat, refuz exprimat ulterior şi într-un comunicat de presă al cunoscutului om de presă. Refuz a primit Ponta şi din partea deputatului PSD Mădălin Voicu, iar cealaltă variantă pe care o luase în calcul, actorul Bogdan Stanoevici, a fost refuzată de colegii săi de partid. Pesediştii susţin că există şi doi doritori să devină directori ai TVR, şi anume realizatoarea Marina Almăşan şi actualul purtător de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, însă nu sunt pe placul premierului.

Acesta negociază totuşi cu UDMR sprijinul necesar pentru a putea demite conducerea TVR în Parlament, o întîlnire cu Kelemen Hunor pe acest subiect fiind programată chiar pentru astăzi.

PSD a decis să îl demită pe Stelian Tănase după ce concursul de director al departamentului de Ştiri a fost pierdut de Claudiu Lucaci, un cunoscut apropiat al social-democraţilor.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares