Feb 3, 2023, 08:36

PSD, dat în judecată. Lansarea coreeană a candidaturii lui Ponta a fost plătită de Primărie.

datorii psd

Primăria Capitalei a dat în judecată PSD după ce un raport al Curţii de Conturi a scos la iveală faptul că lansarea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale organizată anul trecut de ziua lui de naştere pe stadionul Lia Manoliu a fost plătită din bani publici, nu din banii partidului.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, Primăria cere de la social-democraţi 350 000 de lei.

Liviu Dragnea a declarat luni că lansarea candidaturii la prezidenţiale din 2012 a lui Victor Ponta nu a fost plătită de către PSD, confirmând informaţiile pe această temă apărute în presă şi adăugând că partidul va strânge banii necesari pentru a se achita de această datorie.

Întrebat dacă evenimentul de pe Arena Naţională din septembrie 2014, prin care Victor Ponta şi-a lansat candidatura la prezidenţiale, a fost plătit de către PSD, Dragnea a spus că nu. „N-a fost plătit de PSD şi urmează să vorbim cu colegii să strângem fonduri ca să plătim o datorie de la lansarea candidatului la prezidenţiale”, a afirmat liderul PSD.

Subiectul a apărut în urma unui raport , citat de Mediafax, conform căruia au existat nereguli la Primăria Capitalei în anul 2014, inclusiv în privinţa evenimentului PSD. Astfel, Primăria şi-a asumat, în 2014, aproximativ 60% din costurile evenimentului de lansare a lui Victor Ponta, prin firma UTI GRUP, care se ocupa de mentenanţa Arenei Naţionale. Potrivit Curţii de Conturi, Primăria ar fi alocat, nejustificat, aproape 250.000 de lei pentru acest eveniment.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares