Mai 19, 2022, 15:30

PSD discută cu Partidul Comunist Chinez despre dublarea PIB-ului Chinei

partidul comunist chinez

Un comunicat al PSD care trebuie lecturat aşa cum a fost transmis de către partid. În cel mai pur stil comunist:

„Secretarul general al PSD, domnul Marian Neacșu a avut azi, 11 martie 2016, o întâlnire oficială cu domnul Wang Xiaohui, ministrul adjunct al Departamentului de imagine şi comunicaţii al Partidului Comunist Chinez, şeful adjunct al Cabinetului de studii politice de pe lângă Comitetul Central al P.C. Chinez.

Oficialul chinez a fost însoțit și de către dna. Sun Haiyan – director general al Biroului de informaţii publice şi comunicaţii al Departamentului internaţional al C.C. al P.C. Chinez, Wang Xinfu – director general adjunct al Biroului de teorie al Departamentului de imagine şi comunicaţii al C.C al P.C. Chinez, Xu Chunsheng – şef de serviciu pentru Relaţii cu institutele de cercetări de pe lângă Biroul de planificare a activităţii ştiinţelor sociale din cadrul Departamentului de imagine şi comunicaţii al C.C al P.C. Chinez, dna. Li Jinyan – şef de serviciu de la Biroul de informaţii publice şi comunicaţii al Departamentului internaţional al C.C al P.C. Chinez, Zhang Jianfeng – adjunctul şefului de serviciu de la Departamentul de imagine şi comunicaţii al C.C al P.C. Chinez, Li Ming – Consilier I al Ambasadei Republicii Populare Chineze la Bucureşti.

În cadrul discuţiilor, domnul Wang Xiaohui a prezentat ultimele date privind dezvoltarea economică şi a menţionat faptul că Republica Populară Chineză are ca scop principal dublarea PIB-ului în 2020 faţă de 2010. Pentru a realiza acest plan, China şi-a propus să se deschidă cât mai mult spre exterior, în special spre Europa şi crede că există un spaţiu foarte bun de cooperare între cele două ţări prietene. De asemenea, Wang Xiaohui a menţionat faptul că Republica Populară Chineză a apreciat foarte mult creşterea economică a României din 2015, de 3,5%.

Domnul secretar general al PSD, Marian Neacşu, a ţinut să mulţumească părţii chineze pentru vizită, menţionând faptul că această vizită este foarte importantă pentru PSD. Marian Neacşu a reamintit că cele două ţări împărtăşesc o relaţie foarte veche de colaborare şi prietenie în ceea ce priveşte relaţiile bilaterale şi a asigurat partea chineză încă o dată de sentimentele sincere de prietenie pe care România le are faţă de China. La discuții au participat alături de secretarul general al PSD, deputații Angel Tîlvăr, fost ministru pentru Românii de Pretutindeni și Daniel Florea, precum și Manuela Catrina, preşedinte Organizaţia de Femei a PSD Bucureşti și Adrian Dobre, secretar general al ISD ”Ovidiu Șincai”.”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares