Feb 4, 2023, 20:18

PSD face doi paşi în spate. Nu va fi nici moţiune de cenzură anti-Cioloş, nici moţiune simplă anti-Achimaş

sursa foto Facebook Liviu Dragnea

După declaraţiile belicoase făcute săptămâna trecută în legătură cu planurile PSD de a depune moţiune de cenzură pe tema atacului la libertatea presei, respectiv scandalul ANAF-Antena 3, Liviu Dragnea s-a arătat luni mult mai conciliant faţă de premierul Cioloş, spunând că „nu ne putem juca cu moţiunea de cenzură”.  

Mai mult decât atât, PSD a anunţat, pe surse, că renunţă, deocamdată, şi la moţiunea simplă pe care intenţiona să o depună luni împotriva ministrului Sănătăţii, din cauza scandalului generat de moartea bebeluşilor din Argeş.

Surse din PSD au explicat că partidul doreşte să se rezolve criza, nu să fie adâncită, motiv pentru care social-democraţii sunt gata să ajute Guvernul Cioloş să găsească soluţii pentru depăşirea crizei.

Iniţial se spusese că moţiunea, al cărei text a fost făcut public duminică, trebuie rescrisă de către Nicolae Bănicioiu, deoarece preşedintele PSD nu ar fi de acord cu unele pasaje.

Interesant este însă faptul că revenirea la sentimente mai bune faţă de Cioloş, acuzat chiar în week-end de către PSD că a schimbat prefecţii cu unii afiliaţi PNL, nu este pe placul tuturor.

Senatorul PSD Şerban Nicolae cere partidului să depună moţiune de cenzură.

„Azi am prezentat colegilor din grupul senatorilor PSD, propunerea de inițiere a unei moțiuni de cenzură. După demiterea Guvernului Cioloş, Partidul Social Democrat, alături de aliații săi, U.N.P.R şi A.L.D.E., trebuie să-şi asume responsabilitatea guvernării. În acest sens, am prezentat schița moțiunii de cenzură, invitând colegii ca, după ce decizia politică va fi luată, pe domeniile de acțiune guvernamentală, să concretizeze criticile majorității parlamentare”, a anunţat Şerban Nicolae.

„Au fost suficiente trei luni pentru a demonstra că, într-o democrație, atribuirea guvernării pe baze conjuncturale, politicianiste, fără condiționalități, fără responsabilitatea politică impusă de Constituția României, unei pseudo-echipe, lipsită de viziune unitară şi eterogenă din toate punctele de vedere, nu poate nici măcar să conserve administrarea treburilor publice, cu atât mai puțin să dezvolte societatea românească, să reformeze, să construiască durabil”, susţine senatorul PSD, care arată că PSD, împreună cu UNPR şi ALDE trebuie „să-i propună președintelui Iohannis un prim-ministru și o echipă guvernamentală asumată politic, responsabilă și coerentă în actul de administrare a treburilor publice”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares