Feb 3, 2023, 09:55

PSD face zid în jurul lui Ponta şi acuză DNA că i-a fabricat un dosar politic

datorii psd

După ce a plecat de la Cotroceni, unde Iohannis i-a cerut să demisioneze, Ponta s-a dus la masă, să îşi facă planul de bătaie. Partidul a primit dispoziţie să inunde toate canalele de comunicare cu atacuri la adresa DNA şi solicitări către premier de a nu-şi da demisia.

Au reacţionat printre primii Valeriu Zgonea, care a spus, într-un comunicat, că „Guvernul are un mandat dat de alegători și de Parlament şi Victor Ponta nu are de ce să plece de la Guvern”, şi Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, care susţine că „Nu este o coincidență că Victor Ponta este chemat la DNA în ziua în care PNL depune moțiunea”

Daniel Savu, pre;edintele demisionar al PSD Prahova cere încetarea speculaţiilor şi păstrarea lui Ponta pe funcţia de prim-ministru: „Este o temă veche, în care instituțiile implicate au transmis deja că Victor Ponta nu are nicio legătură cu problema Turceni – Rovinari. Dovezile au fost prezentate deja public de premierul Victor Ponta, iar astăzi au fost din nou publicate, pentru cine nu a vrut să le vadă prima oară”.

Lia Olgu’a Vasilescu susţine şi ea că este vorba despre o conspiraţie a DNA şi PNL: „Oricât de mult am crede în coincidențe, apariția acestui dosar în ziua în care PNL depune moțiune de cenzură este cel puțin bizară. Această guvernare a primit un mandat foarte clar de la oameni în 2012 și trebuie să își ducă mandatul până la capăt”

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a anunţat şi el că filiala judeţeană a partidului îl susţine pe premierul Victor Ponta, care a fost audiat la DNA şi a cărui demisie a fost cerută de preşedintele Klaus Iohannis, şi consideră că acesta nu trebuie să renunţe la funcţia de prim-ministru.

Potrivit unui comunicat al PSD Cluj transmis, vineri, audierea lui Victor Ponta în ziua depunerii unei moţiuni de cenzură nu este o simplă coincidenţă, „ci o întoarcere în timp în epoca proceselor politice”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares