Mar 28, 2023, 02:55

PSD l-a sacrificat pe Dan Şova înainte de Crăciun. Ponta, chemat la DNA

sova 2

Senatul a aprobat joi cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova, acuzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu în Dosarul CET-Govora, rezultatul fiind de 95 de voturi „pentru” şi 30 „împotrivă”. Senatorii PSD au votat masiv pentru arestarea colegului Dan Şova, după ce Liviu Dragnea le-a cerut imperativ să nu îl mai protejeze pe prietenul lui Victor Ponta. În aceeaşi zi, Victor Ponta a fost chemat la audieri la DNA Ploieşti, în dosarul cumnatului său, Adrian Herţanu. 

PSD şi PNL anunţaseră că vor vota pentru încuviinţarea cererii Justiţiei în cazul senatorului Dan Şova, în timp ce preşedintele Senatului şi lider ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a recomandat senatorilor ALDE să voteze împotriva solicitării de reţinere şi arestare preventivă a acestuia.

Senatorul Dan Şova a declarat, joi, înaintea votului din plenul Senatului, că din cele 3000 de file din dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu, nu există nicio probă împotriva sa, ci doar un denunţ, el adăugând că se apropie de recorduri nedorite. „Cred că încep să mă apropii de recordui nedorite”, şi-a început Şova discursul în plenul Senatului, în condiţiile în care este pentru a treia oară când senatorii trebuie să decidă ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Este al doilea dosar în care Dan Şova este acuzat de corupţie şi este pentru a treia oară când senatorii sunt chemaţi să se pronunţe cu privire la ridicarea imunităţii parlamentare a acestuia în vederea arestării, ei respingând, în martie şi în iunie, o altă solicitare referitoare la Dosarul Turceni- Rovinari.

Procurorii DNA au cerut, pe 23 noiembrie, aviz de la Senat privind reţinererea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiţi pentru a achita un imobil cumpărat în Bucureşti.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares