Noi 27, 2022, 21:02

PSD nu mai vrea ca fumătorii să îngheţe în frig şi în ploaie

fumat

După ce colega lor, Aurelia Cristea, i-a făcut să voteze legea care interzice fumatul peste tot, PSD-iştii, conduşi de fumătorul Liviu Dragnea, au depus la Senat o altă lege, care zice că se poate fuma la terasele acoperite sau descoperite care au maximum 3 pereţi.

Propunerea legislativă privind completarea art.3 din Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, care este inițiată de șase senatori PSD, va intra în dezbaterea Senatului ca primă Cameră sesizată.

Modificarea propusă a fi adusă Legii 349/2002 prevede că „fumatul este permis în spațiile destinate teraselor unităților de alimentație publică acoperite sau descoperite, care au maximum trei pereți, precum și în spațiile destinate și autorizate pentru funcționarea cazinourilor”.

Potrivit expunerii de motive semnate în numele inițiatorilor de senatorul Marius Bota, recentele modificări ale legii menționate adoptate de Parlament „au iscat deja numeroase nemulțumiri în rândul fumătorilor”.

„Prin această propunere legislativă dorim să venim în sprijinul patronilor unităților de alimentație publică, mai ales al celor care nu au posibilitatea să modifice spațiile existente, astfel încât în spațiile teraselor acoperite sau descoperite, care au maximum trei pereți, să fie permis fumatul, în cazinouri unde sunt săli de joc în care consumul de băuturi alcoolice este permis, iar majoritatea consumatorilor doresc să fumeze. Înaintăm această propunere legislativă și la solicitarea mediului de afaceri, deoarece, după adoptarea legii antifumat, s-au resimțit modificări semnificative ale câștigurilor lunare ale acestora”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative depuse la Senat.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares