Dec 4, 2022, 17:15

PSD nu susține schimbarea lui Tăriceanu de la Senat. UNPR, sfâșiat între Dragnea și PNL

dragnea si tariceanu covrigi

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o discuție cu președintele UNPR, Valeriu Steriu, căruia i-a comunicat că social-democrații nu susțin revocarea lui Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului, au declarat pentru BreakingNews24 surse din conducerea partidului condus de Dragnea. Potrivit surselor citate, Steriu i-ar fi spus președintelui PSD că nici UNPR nu susține acest demers și că a fost luat prin surprindere de anunțul făcut de alina Gorghiu în conferința de presă a liberalilor.

După discuția cu Dragnea, președintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat că nu a negociat cu nimeni în acest sens, dar a avut o discuție cu colegii pentru a analiza propunerea.

„Noi hotărâm în cadrul grupului nostru senatorial ce facem cu votul în cazul domnului senator Tăriceanu. Noi nu am negociat nimic cu nimeni, în clipa de față am avut o discuție cu colegii de la Senat pentru a analiza și noi această propunere, pentru a avea un punct de vedere al nostru, al UNPR-ului. Analiza va continua după ședința de plen comun și, în funcție de tot ce ne iese în această analiză vizavi de meritele pe care le-a avut domnul președinte Tăriceanu în conducerea Senatului, în primul rând față de români, vom avea un punct de vedere și vom vedea dacă participăm sau nu participăm la acest demers”, a precizat Steriu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat cum comentează aprecierile lui Tăriceanu la adresa lui, președintele UNPR a spus: „Îl consideram un domn, îl consider în continuare, dar cred că la ora actuală a trecut vremea unor aforisme sau a unor vorbe de butadă. Cred că Parlamentul se joacă pentru cetățeni prin voturi și cred că acesta este scopul pe care, cel puțin noi la UNPR, ni-l propunem. Perioada aceasta cu vorbe grele aruncate între părți nu cred că face bine. Nici politicienilor, nici românilor, nici în imaginea exterioară și nici în interior. Aș vrea să vin cu un suflu nou în UNPR prin care, prin vorbe elegante și prin proiecte curate, proiecte pentru români, să putem arăta că și altfel se poate face politica, nu doar cu astfel de vorbe aruncate peste gard”.

PNL le-a comunicat celor de la UNPR că liberalii sunt dispuși să facă alianțe post electorale cu ei, Gorghiu spunând în ședința BPN al PNL că oamenii lui Gabriel Oprea „trebuie scoși din siajul PSD”. Dragnea ține și el la alianțele cu UNPR la alegerile locale, după eșecul negocierilor cu ALDE, liderul PSD sperând în continuare în refacerea USL în vederea alegerilor parlamentare.

Dragnea mai are un motiv pentru care nu dorește revocarea lui Tăriceanu de la Senat, și anume dorința senatorului Șerban Nicoale de a fi al doilea om în stat. Dacă acesta, care se manifestă politic independent de strategiile partidului își va depune candidatura la președinția Senatului, PSD va fi pus în situația delicată de a nu îl susține, având în vedere relațiile proaste dintre Nicolae și conducerea social-democraților.

Geoană votează anti Tăriceanu 

 

Președinte PSRO, Mircea Geoană, a anunțat marți că senatorii partidului său vor fi alături de PNL și UNPR în demersul de demitere a lui Călin Popescu-Tăriceanu de la conducerea Senatului, precizând că acesta nu trebuia pus de la început în această funcție.

Întrebat marți seară la Realitatea TV dacă va vota pentru demiterea lui Călin Popescu-Tăriceanu de la conducerea Senatului, Mircea Geoană a declarat: „Da, fără îndoială”.

„Nu trebuia pus de la început, pentru că a fost un troc între PSD, PC și ALDE. A fost o încercare de a folosi o funcție în statul român pentru a crește un partid politic, respectiv ALDE. Este totalmente neprincipial”, a spus Mircea Geoană.

Acesta a mai afirmat că „nu așa se crește un partid nou”.

„Este o chestiune care a fost de la început nefirească. Este natural ca un partid important să își numească în funcțiile importante, pe măsura ponderii sale politice, oameni în funcțiile reprezentative. Nu poți să pui de la un partid mic pe cineva în a doua funcție în statul român. A fost făcută în mod deliberat de către PSD și de către Tăriceanu pentru a crea o dificultate PNL și pentru a ajuta ALDE să crească. Vor să crească, să crească pe picioarele lor și nu pe fudulia scaunului pe care stă domnul Tăriceanu. Să se ducă frumușel să muncească, să alerge și să-și facă partid, dacă pot să facă partid, nu pe spatele unei funcții importante în statul român. Acest lucru este nefiresc, îl vom curma dacă vom putea și senatorii noștri vor fi alături de acest demers”, a spus Mircea Geoană.

Totodată, întrebat dacă ar dori să fie din nou în funcția de președinte al Senatului, Mircea Geoană a răspuns: „Nu, e pentru altă tură de lideri”.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares