Mai 30, 2023, 23:43

PSD pledează pentru intrarea TVR în insolvență

dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri seara, cu ocazia unei vizite efectuate în județul Bistrița-Năsăud, că intrarea TVR în insolvență ar putea să fie singura soluție de salvare a televiziunii publice.

„Am discutat cu domnul Tăriceanu. S-ar putea să fie singura soluție. Obiectivul nostru rămâne același, să salvăm TVR. Deja colegii noștri au început să elaboreze amendamentele la lege, în așa fel încât, chiar dacă intră în insolvență, să nu poată să meargă mai departe, spre faliment. O să aprobăm o situație specială pentru TVR, pentru că este instituție de interes național, de interes public. Este păcat că s-a ajuns aici și că Guvernul nu vrea să se implice”, a spus Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul social-democrat a ținut să precizeze să partidul său este interesat de depolitizarea conducerii TVR și de desemnarea unui manager în baza unui concurs organizat de Consiliul de Administrație, iar această depolitizare ar trebui extinsă și la radioul public.

Întrebat dacă se impune majorarea taxei radio-TV pe care o plătește populația, Liviu Dragnea a spus că nu susține o astfel de inițiativă.

„Eu nu susțin și nu sunt de acord cu majorarea taxei pe care o plătește populația pentru TVR. Categoric nu, nu mai e nevoie să punem taxe. Dacă nu găsim altă soluție, rămânem la soluția insolvenței. Acolo trebuie o altă abordare managerială, dar nu putem să punem populația să plătească neperformanța. PSD nu susține majorarea taxei”, a declarat Dragnea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares