Feb 4, 2023, 21:38

PSD sare în apărarea Bisericii. Dragnea cere „infrastructură religioasă”

dragnea la moaste

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că social-democraţii nu susţin abordarea Guvernului de a tăia fondurile pentru infrastructura religioasă, atenţionând Executivul să fie mai atent la comunicare şi să analizeze mai bine înainte de a se „repezi” cu anunţuri.

„Eu cred că actualul Guvern de tehnocraţi ar trebui să fie mult mai atent la comunicare şi să analizeze mult mai bine atunci când se reped cu anunţul unor decizii care pot fi considerate brutale. (…) Noi nu susţinem ideea în care nu se mai acordă bani pentru infrastructura religioasă, pentru că este o idee profund greşită, care nu ajută pe nimeni”, a afirmat preşedintele PSD, citat de Mediafax.

În ceea ce priveşte Catedrala Mânturii Neamului, Dragnea a afirmat că această clădire va fi una „multifuncţională”, unde nu se vor oficia doar slujbe, ci vor fi amenajate şi spaţii culturale, cantine pentru săraci, dar şi spaţii de învăţământ, astfel încât aceasta este o investiţie necesară.

Dragnea a subliniat astfel că PSD se opune tăierii fondurilor pentru biserici. „Nu susţinem timpul acesta de abordare, atât de radicală”, a adăugat liderul PSD.

În 2016, Guvernul nu intenţionează să aloce niciun leu pentru construirea de biserici noi sau pentru modernizarea de biserici existente, conform proiectului de buget pe 2016 prezentat vineri seară de Ministerul Finanţelor ?i lansat în dezbatere publică. Măsura vine după ce, în 2014 şi 2015, Guvernul condus de Victor Ponta a alocat în total 325 milioane de lei (peste 72 de milioane de euro) pentru biserici.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares