Feb 7, 2023, 16:20

PSD va vota pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea

ponta si oprea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Sinaia, referindu-se la solicitarea DNA privindu-l pe fostul vicepremier Gabriel Oprea, că social-democrații nu se opun cererilor sistemului judiciar.

 „Punctul nostru de vedere comunicat de mine prima dată a fost foarte clar. Rămânem consecvenți în a nu ne opune solicitărilor care vin din partea sistemului judiciar. Aici nu sunt noutăți”, a declarat Dragnea, răspunzând unei întrebări.Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Conform DNA, citată de Agerpres, infracțiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares