Iun 6, 2023, 06:30

Puşcăria din Botoşani a cumpărat un tun cu aer cald, ca să nu răcească deţinuţii când ies de la duş

tun cu aer cald

Penitenciarul Botoşani a cumpărat un tun cu aer cald după ce deţinuţii s-au plâns că le e frig când ies de la duşuri. „Pentru remedierea deficienţei constatate în legătură cu activitatea de îmbăiere a deţinuţilor cazaţi în cadrul Secţiei E7, până la identificarea unui spaţiu adecvat la nivelul secţiei, care să poată fi amenajat corespunzător, s-a urmărit creşterea confortului deţinuţilor înaintea revenirii în cadrul secţiei, după îmbăiere. În acest sens, s-a procedat la achiziţionarea, în luna decembrie 2015, a unui tun cu aer cald care urmează a fi montat luna în curs în vestiarul sălii de îmbăiere din cadrul Secţiei E1. De asemenea, au fost reparate/înlocuite anumite componente la instalaţiile sanitare din cadrul sălii de îmbăiere.”, se arată într-un raport al Avocatului Poporului.

Acesta arată că „duşul se afla în secţia E1, avea o suprafaţă de aproximativ 20 mp şi era situată la o distanţă de aproximativ 20 m de Secţia E7, ceea ce presupunea deplasarea persoanelor private de libertate prin aer liber, atât vara cât şi iarna. Era dotată cu 12 capete de duş, recondiţionate şi în stare de funcţionare, însă insuficiente pentru asigurarea efectuării igienei deţinuţilor.”

Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi din cadrul Camerei Deputaţilor a transmis spre competentă soluţionare instituţiei Avocatul Poporului petiţia unei persoane private de libertate care reclama condiţiile de cazare necorespunzătoare din Penitenciarul Botoşani, precum şi faptul că în perioada detenţiei s-a îmbolnăvit de TBC şi ulcer pentru care a fost operat de două ori. Reprezentanţii instituţiei Avocatul Poporului au făcut o anchetă la Penitenciarul Botoşani şi au constatat că deţinuţii se plând de existenţa ploşniţelor, a gândacilor, de mizerie şi de supraaglomerare.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares