Ian 27, 2023, 09:49

Putin, după ce a încercat să o sperie pe Angela Merkel cu labradorul său: „Nu ştiam că se teme de câini”

sursa foto politico.com

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat într-un interviu publicat luni că nu a dorit să o sperie pe Angela Merkel cu câinele său, în timpul unei întâlniri avute de cei doi în 2007, relatează DPA, citată de Agerpres. 

Declarația sa survine în contextul în care se zvonește că Angela Merkel ar avea o teamă față de câini după ce a fost mușcată la un moment dat.

Putin i-a oferit cancelarului german un câine de jucărie după o întâlnire avută la Moscova în 2006, iar la momentul respectiv presa a speculat că darul a fost menit să o intimideze pe Merkel.

Un an mai târziu, Putin și-a adus labradorul său negru, Connie, la o întâlnire cu Merkel, atunci când cancelarul l-a vizitat la Soci. Fotografiile de la reuniune ne-o arată pe Merkel destul de tensionată în preajma câinelui.

„I-am arătat câinele meu pentru că am crezut că i-ar plăcea”, a declarat Putin în interviul publicat luni de cel mai popular tabloid din Germania, Bild, adăugând că nu știa că Merkel se teme de câini. „Nu știam nimic despre asta”, a explicat el. „I-am spus acest lucru mai târziu și mi-am cerut scuze”, a adăugat el.

putin merkel dog chick

Putin și Merkel au reușit să rămână în contact în pofida dezacordului puternic în privința anexării regiunii ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014 și a unei rebeliuni separatiste pro-ruse în estul Ucrainei, scrie agenția citată.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares