Mar 29, 2023, 18:47

Putin îl acuză pe Erdogan că este complice cu teroriştii

SURSA: kremlin.ru

Doborârea avionului militar rus de către Turcia reprezintă „o crimă” comisă de „complici ai teroriştilor”, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, avertizând că Rusia nu va tolera astfel de atacuri, informează Itar-Tass, citată de Mediafax.

Putin a subliniat că, din informaţiile pe care le are, avionul rus doborât de Turcia era în spaţiul aerian sirian, în zona Lattakia.

„Dar, oricum, piloţii noştri şi avionul nu reprezentau nicio ameninţare la adresa Turciei. Acest lucru era evident. Participau la operaţiuni împotriva reţelei teroriste Stat Islamic”, a afirmat Putin după întrevederea cu regele Abdallah al Iordaniei.

„Pierderea de astăzi reprezintă o lovitură aplicată în spate de către complici ai teroriştilor, iar Rusia nu va tolera acest lucru”, a avertizat Putin, referindu-se la atitudinea Turciei.

„Rusia a considerat Turcia întotdeauna un prieten, nu doar un vecin. Nu am idee de ce a trebuit să se întâmple ce s-a întâmplat acum, dar în orice caz relaţiile nu mai sunt aceleaşi”, a insistat liderul rus.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares