Dec 6, 2022, 20:23

Putin se teme de o conspirație internațională pusă la cale împotriva lui

putin

Serviciile secrete şi mass-media străine încearcă să-l discrediteze pe preşedintele rus Vladimir Putin şi să perturbe alegerile parlamentare prevăzute să aibă loc în Federaţia Rusă în septembrie, a acuzat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează agenţiile de presă AFP şi Interfax.

‘Instituţii publice, organizaţii neguvernamentale, servicii speciale străine şi unele mass-media încearcă să influenţeze şi să dea peste cap mersul lucrurilor în ţara noastră’, a declarat Peskov, precizând că obiectivul principal al acestora este de a-l ‘discredita pe Vladimir Putin’.

Potrivit lui Dmitri Peskov, ‘International Consortium of Investigative Journalism’ (ICIJ), structură care a dezvăluit numeroase scandaluri, în special financiare, anchetează pe marginea vieţii private a lui Putin, a familiei şi a prietenilor săi.

‘Următorul atac informaţional care mizează pe aspectul senzaţional se pregăteşte pentru zilele următoare’, a spus Peskov, potrivit Interfax. ‘Am primit documente de la o organizaţie care se autointitulează consorţiu de anchete jurnalistice, din care fac parte mass-media şi jurnalişti din diverse ţări. Dar suntem convinşi că nu doar jurnalişti, ci şi reprezentanţi ai altor organizaţii şi servicii speciale. Ei au de gând să publice în zilele următoare, în Germania, SUA, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Rusia şi în alte câteva ţări, noi materiale, pe care le considerăm scrise la comandă’, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Mediafax.

Peskov a ţinut să sublinieze că Moscova îşi va apăra poziţia, inclusiv pe calea justiţiei, în cazul în care la adresa preşedintelui rus vor fi publicate informaţii cu caracter defăimător.

Alegeri legislative sunt programate să aibă loc în Federaţia Rusă în data de 18 septembrie 2016, în timp ce această ţară se confruntă cu o gravă criză economică, provocată de prăbuşirea cursului la petrol şi de sancţiunile occidentale legate de conflictul ucrainean.

În februarie, Putin a afirmat deja că ‘duşmani străini’ încearcă să submineze aceste alegeri şi i-a ordonat Serviciului Federal de Securitate să-şi sporească vigilenţa.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares