Mar 29, 2023, 09:36

Putin sperie Planeta cu al Treilea Război Mondial şi Lavrov face mişto de americani la ei acasă

putin

Rusia pare să fi lansat o amplă operaţiune de propagandă, la nivel mondial, încercând să acrediteze ideea că Putin se pregăteşte pentru izbucnirea celui de-al III-lea Război Mondial, în contextul în care relaţiile dintre Kremlin şi Casa Albă sunt extrem de tensionate.

Presa internaţională, inclusiv cea americană , a anunţat că, potrivit unor surse neidentificate citate de presa rusă, Putin a ordonat ca oficialii ruşi aflaţi în străinătate să îşi trimită acasă rudele, din cauză că Planeta s-ar pregăti pentru un război global.

Informaţiile au fost livrate după ce Putin şi-a anulat o vizită în Franţa pe fondul scandalului iscat de rolul Moscovei în conflictul din Siria şi la câteva zile după ce Kremlinul a mutat rachete ncleare la graniţa cu Polonia, scrie Daily Mail.

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a declarat că Planeta a ajuns într-un „punct periculos” din cauza tensiunilor crescânde între Rusia şi SUA.

Motivul exact al ordinului dat de Putin nu este clar încă, scrie presa internaţională, dar îl citează pe analistul politic rus Stanislav Belkovsky, care a declarat pentru Daily Star „Acest ordin face parte dintr-un pachet de măsuri pentru pregătirea elitelor pentru un mare război”.

Relaţiile între Rusia şi SUA sunt la el mai prost nivel de la Războiul Rece încoace şi s-au înrăutăţit în ultimele zile după ce Casa Albă a acuzat Rusia că bombardează civili în Siria.

Kremlinul a suspendat o serie de acorduri nucleare, inclusiv cel referitor la cooperarea privind reducerea rezervelor de plutoniu.

Zilele trecute Rusia a mutat rachete nucleare la graniţa cu Polonia, în enclava Kaliningrad.

În paralel, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a lansat și el un atac la adresa americanilor, spunând, într-un interviu acordat CNN, că Statele Unite blochează încheierea unui armistițiu în Siria și a ținut să ia peste picior campania electorală din SUA. Întrebat fiind cum comentează dezvăluirile despre agresiunile sexuale mărturiste de Donald Trump într-o înregistrare audio, Lavrov a făcut un joc de cuvinte, spunând că „aveți atît de mulți căcăcioși (pussies) în campania dumneavoastră pentru prezidențiale”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares