Iun 9, 2023, 13:21

Putin, vizită sfidătoare în Crimeea. Ameninţări de la bordul unui mini-submarin VIDEO

putin

Preşedintele rus a făcut o vizită în adâncul Mării Negre cu un mini-submarin, în teritoriul anexat anul trecut de Moscova. Vladimir Putin a vrut să inspecteze o epavă nou descoperită, care ar avea comori bizantine, aflată pe fundul apei, în apropierea portului Sevastopol.

Kremlinul spune că vizita cotroversată a lui Putin are drept scop promovarea turismului, deşi liderul rus nu s-a sfiit să vorbească despre criza ucraineană şi să avertizeze minoritatea tătară să nu încerce să ceară statul special, pentru că nu va reuşi.

„Relaţiile interetnice sunt o problemă delicată. Consider că orice speculaţie privind drepturi speciale pentru o anumită etnie este extrem de periculoasă”, a spus Vladimir Putin, potrivit Euronews.

Preşedintele a asigurat că Moscova nu va permite organizaţiilor străine pentru apărarea drepturilor omului să destabilizeze peninsula sub pretextul problemelor cu care se confruntă tătarii, cel mai mare grup etnic din Crimeea după ruşi şi ucraineni.

Rusia a fost criticată de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, ONU, Consiliul Europei şi Turcia pentru tratamentul aplicat minorităţii tătare.

0 Comentarii

Shares