Iun 9, 2023, 15:05

RADET recunoaşte că l-a angajat pe fiul consilierei PNL de la Primăria Capitalei

alexander radulescu

RADET informează, într-un comunicat remis redacţiei BreakingNews24, că Alexander Rădulescu, tânărul liberal, fiu al consilierei PNL de la Primăria Capitalei, Lăcrămioara Fountoura Alexandre, a fost angajat la cabinetul directorului general al companiei. 

„Conform hotărârii CA RADET nr.11 / 2015 prin care s-a aprobat modificarea organigramei instituţiei a fost înfiinţat compartimentul „cabinet consilieri”, care are angajat un singur consilier. Alexander Rădulescu nu este angajat în cadrul acestui compartiment. Postul ocupat este cel de „asistent director”, în cadrul Serviciului Secretariat General. În urma derulării procesului de recrutare şi selecţie desfăşurat pentru ocuparea acestui post, Alexander Rădulescu a îndeplinit cerinţele de studii obligatorii specificate în fişa postului.

Conform fişei postului, principalele atribuţii de serviciu sunt următoarele:

  • asigurarea şi organizarea agendei de lucru a directorului general;

  • sortarea şi transmiterea corespondenţei primite;

  • organizarea şedinţelor;

  • elaborarea şi redactarea de documente şi situaţii, precum şi scrisori către alte instituţii”, se arată în comunicatul RADET. 

Compania însă susţine că salariul net al angajatului Alexander Rădulescu este de aproximativ 1.500 de lei pe lună, nu de 8000 de lei, aşa cum s-a publicat în presă: „În ceea ce priveşte nivelul de salarizare, vă facem precizarea că în conformitate cu grila de salarizare din cadrul RADET, niciun salariat angajat al regiei autonome nu are salariu de 8.000 de lei/lună”

Totodată, comunicatul precizează faptul că RADET are un deficit de angajaţi, motiv pentru care face recrutări de personal: „Referitor la numărul angajaţilor din RADET Bucureşti, în perioada 2014 – 2015 au încetat raporturile de muncă cu regia autonomă un număr de 179 de salariaţi. În aceeaşi perioadă, luând în considerare deficitul mare de personal în anumite zone de activitate, în aceeaşi perioadă, au fost ocupate un număr de 81 de posturi, din care muncitori – 56 de persoane şi personal TESA, alte 25.”

Deputatul PNL Dan Cristian Popescu i-a cerut președintelui PNL București, Teoodr Atanasiu, să spună public dacă este adevărat că fiul unei consiliere PNL din Consiliul General al Capitalei a fost numit consilier la RADET, cu un salariu de 8000 de lei pe lună, în condițiile în care acesta ar fi de meserie regizor, iar Compania este falimentară. 

„Cer public conducerii PNL București cât și noului primar general interimar, să lămurească aspectele sesizate în acest articol, iar dacă se confirmă că fiul unei doamne consilier general PNL, de profesie regizor, a fost angajat la RADET, regie aflată în subordinea CGMB, cer și retragerea sprijinului politic pentru respectiva doamnă!”, a declarat Dan Cristian Popescu.

Acuzațiile deputatului liberal se referă la Tudor Alexander Rădulescu, fiul președintei Organizației de Femei a PNL Sector 2, Lăcrămioara Fontoura Alexandre, consilier la Primăria Capitalei din partea liberalilor. În declarațiile de avere ale lui Tudor Alexander Rădulescu figurează faptul că acesta a lucrat la Parlament, pe post de consilier, iar el este și în conducerea Tineretului Liberal, fiind unul dintre pupilii lui Teodor Atanasiu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares