Oct 15, 2021, 23:41

Raluca Prună are „afilieri de idei” cu Monica Macovei dar nu mai susţine reducerea pragului electoral

sursa foto Facebook

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat marţi că îşi retrage afirmaţiile făcute în legătură cu necesitatea reducerii pragului electoral astfel încât să intre în Parlament şi partidele nou înfiinţate.

Prună a declarat la Palatul Parlamentului că are „o afiliere de idei” cu Monica Macovei, suspectată fiind că pe aceasta a dorit să o ajute prin reducerea pragului pentru partide, dar a spus că nu va mai face declaraţii cu implicaţii politice.

„Am spus, nu mă ascund. Am lucrat cu Monica Macovei şi, să spunem aşa, am o afiliere de idei cu Monica Macovei. Însă eu, aici, nu am acceptat acest post ca să sprijin pe cineva sau pe altcineva. Eu sunt, aici, în slujba cetăţeanului român şi nu este treaba mea să sprijin partidele mici sau partidele mari. Nu sprijin niciun partid”, a declarat Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei a explicat că poziţia fa’ă de scăderea pragului electoral este una strict personală, care nu implică în niciun fel Guvernul Cioloş.

„Cred că Guvernul Cioloş a fost foarte clar, de fapt, eu aşa mi-am început acolo răspunsul. Evident, ca membru al echipei Cioloş, susţin punctul de vedere al premierului Cioloş, care a fost foarte clar cu privire la cine anume este chemat să discute despre un tur, două tururi, praguri, şi anume Parlamentul”, a explicat Prună.

Aceasta a spus că a învăţat ‘multe din acest moment” şi că de acum încolo, nu se va mai pronunţa asupra temelor politice.

„Eu am făcut o asemenea declaraţie fiind în sală, ca invitat, deci nu printre cei invitaţi la dezbatere. La dezbaterea din 17 februarie, la Biblioteca Centrală Universitară, la Fundaţia Carol, iar acolo am spus, poate într-un mod mai spumos, dar ideea era, am spus aşa, că este la latitudinea Parlamentului care poate să decidă dacă alegerile se fac într-un tur sau în două tururi şi că pragul electoral poate fi şi acesta dezbătut pentru că, între timp, s-au înfiinţat partide noi, care, dacă este să acceadă în viaţa politică, sigur, trebuie să aibă un prag care să le permită acest lucru . Nu mă poziţionez politic, nu este treaba mea să decid”, a declarat Ministrul Justiţiei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares