Mar 23, 2023, 03:13

RAR nu mai eliberează cărţi de identitate pentru maşinile Volkswagen afectate de DieselGate

volkswagen vw

Registrul Auto Român a luat o decizie drastică pentru blocarea vânzărilor maşinilor Volkswagen Euro 5 implicate în scandalul emisiilor şi care urmau să fie vândute în România. Cei care vor să obțină o carte de identitate pentru un automobil Volkswagen cu motorizare diesel Euro 5 pot face acest lucru, cât timp este vorba despre un vehicul rulat, informează Automarket.

„Am avut o discuţie cu cei doi miniştri care sunt direct responsabili de domeniu, ministrul mediului pentru partea de poluare şi ministrul transporturilor. Ministrul transporturilor m-a informat că deja RAR nu mai eliberează cărţile de identitate pentru maşinile care ar urma să fie vândute şi care sunt în stoc”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu la Digi 24.

Şeful Senatului ar vrea ca statul român să ceară despăgubiri de la Volkswagen pentru că a încasat mai puţini bani pe taxa de mediu.

„Cred că statul român trebuie să acţioneze, aşa cum fac şi celelalte ţări, de exemplu Belgia s-a constituit parte civilă împotriva Volkswagen, în Spania guvernul a hotărât să penalizeze cu 1.000 de euro constructorul pentru fiecare maşină vândută”, a continuat acesta.

100.000 de maşini produse de grupul Volkswagen, dotate cu softuri care păcălesc testele de mediu, au ajuns în România. În total, cinci milioane de maşini Volkswagen din toată lumea, inclusiv din Romania, vor fi rechemate în service.

„Conducerea Registrului Auto Român a contactat conducerea reprezentanţei grupului Volkswagen în România şi a cerut transmiterea, în cel mai scurt timp, a listei tipurilor de vehicule ale mărcilor care aparţin Grupului Volkswagen, pentru care s-au folosit astfel de dispozitive sau tehnici, precum şi actualizarea listei tipurilor de vehicule, pe măsură ce aceste informaţii vor fi comunicate de către constructor/autoritatea de omologare responsabilă”, arăta RAR într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Peste 100.000 de maşini Volkswagen cu probleme, care au fost vândute în România, ar putea fi rechemate în service în perioada următoare, susţin surse din domeniul auto.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares