Ian 31, 2023, 09:33

Război Băsescu-Antena 3 pe tema unui document care ar demonstra că fostul preşedinte a primit bani de la Securitate

basescu salut

Traian Băsescu ameninţă Antena 3 după ce jurnaliştii au făcut public un document care ar demonstra că Băsescu a primit bani pentru serviciile aduse Securităţii. Fostul preşedinte ar fi contribuit inclusiv la formarea unei reţele de informatori în Portul Constanţa

Reporter RTV: Apare numele dumneavoastră într-un document al Securităţii în care se arată că aţi fost plătit cu 1500 de dolari pentru a distribui anumite materiale de propagandă

Băsescu: Aşa. Cui le distribuiam doamnă? La peşti, la rechini, la delfini? Pentru că eu navigam atunci.

Reporter: Atunci ce e cu documentul acesta?

Băsescu: Păi doamnă, este un fals de tip Antena 3 şi România TV, care luptă cu disperare ca eu să nu revin în viaţa politică.

Antena 3 a prezentat un document absolut fals. Eu navigam atunci. Asta e una. Apoi, cum credeţi că la cât s-au controlat arhivele nu se găsea acel document? Şi o veste bună pentru Antena 3. Vă dau în judecată şi veţi plăti atât cât trebuie pentru un post care s-a obişnuit numai cu defăimare şi minciună.

Reporter A3: Spuneţi că data din document nu avea cum să corespundă?

Băsescu: Eu nu spun de data. Spun că niciodată nu am primit bani de la Securitate. Asta o dată. De când până când plătea Securitatea în dolari? Doar Gâdea e plătit în dolari cu bani furaţi de la Crescent de Voiculescu, dar nu eu.

Reporter RTV: Dar de ce abia acum, domnule preşedinte, de ce nu a apărut în perioada în care aţi fost la Cotroceni?

Băsescu: Asta mă întreb şi eu. De ce o fi a apărut acest fals acum, dacă era un document real apărea când s-au scotocit toate arhivele Securităţii în ceea ce mă priveşte. Deci este un fals susţinut de Antena 3 şi România TV care au ca obiectiv discreditarea mea ca să nu revin în viaţa politică.

Reporter RTV: Silvian Ionescu face nişte dezvăluiri. Ameninţă că o să spună lucruri de la dumneavoastră.

Băsescu: Vă spun despre Slivian. L-am cunoscut în 1993, la partid, vechi FSNist care trecuse la partidul lui Roman. Eu până în 1993 nu îl văzusem la faţă. Deci alt element care mă face să cred că suntem în faţa unei campanii de denigrări mincinoase, dar totul se va plăti în instanţă, pentru că asta nu o mai las.

Reporter B1:
Klaus Iohannis spunea că numărul refugiţilor nu este chiar atât de mare.

Băsescu: Cred că în cele şase case îi poate lua pe toţi, de asta nu i se pare mare.

Traian Băsescu a declarat că îi pare rău că nu i-a luat tot ce avea în casă colaboratorului Antena 3, Mugur Ciuvică, după ce a câştigat un proces cu el în 2004. Fostul preşedinte spune că din milă nu l-a executat atunci pe Ciuvică. Acesta spune în schimb că judecătorul i-ar fi dat o decizie  favorabilă lui Băsescu de teamă, pentru că fusese de puţin uns în funcţia de şef de stat.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares