Feb 7, 2023, 16:27

Război pe Twitter între premierii Greciei şi Turciei din cauza Rusiei: Turcia violează des spaţiul aerian grec

ekathimerini.com

Premierul Greciei l-a criticat dur pe Twitter pe omologul său turc, Ahmet Davutoglu, după doborârea bombardierului rus de către armata turcă. Tsipras a sărit în apărarea lui Vladimir Putin, cunoscută fiind afinitatea acestuia pentru şeful de la Kremlin.

„Şi avioanele turce pătrund ilegal în spaţiul nostru aerian, iar noi le interceptăm. Îi spun premierului Davutoglu: Din fericire, piloţii noştri nu sunt atât de imprevizibili cum sunt cei turci împotriva ruşilor”, a scris Tsipras pe contul său de Twitter.

Premierul elen a criticat şi slaba implicare a Turciei în chestiunea imigranţilor.

„Se cheltuiesc miliarde de euro pe armament. Turcia are cele mai moderne sisteme aeriene, dar la sol nu este capabilă să prindă traficanţii care îneacă oameni nevinovaţi. Ceea ce se întâmplă în Marea Egee este revoltător şi incredibil”, a spus Twitter pe reţeaua de socializare.

Ahmed Davutoglu i-a propus lui Alexis Tsipras să se concentreze pe agenda bilaterală pozitivă.

Armata turcă a doborât, pe 24 noiembrie, un bombardier rus, la frontiera dintre Siria şi Turcia. Ankara susţine că avionul militar rus intrase câteva secunde în spaţiul aerian turc. Moscova susţine că avionul nu a intrat deloc în spaţiul aerian turc, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că incidentul va avea consecinţe grave. Cei doi piloţi ai avionului s-au catapultat, unul fiind împuşcat mortal de insurgenţi sirieni de etnie turcă, iar celălalt fiind salvat într-o operaţiune specială.

CVDt38sWEAAmsg9

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares