Mar 25, 2023, 23:15

Refugiaţii, alungaţi cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă VIDEO

Sursa Reuters

Poliţiştii unguri au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a-i împiedica pe imigranţii musulmani să treacă frontiera.

Intervenţia autorităţilor maghiare a fost aspru criticată de Serbia. Un oficial sârb a fost trimis la locul confruntărilor pentru a-i apăra pe imigranţi. Acesta le-a cerut refugiaţilor să meargă în cel mai apropiat oraş sârbesc, pentru a se odihni şi a se aproviziona.
2 copii au fost aruncaţi peste gardul de sârmă şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. La fel şi 20 de poliţişti, transmis autorităţile ungare.

„Vom restabili poarta metalică şi vom consolida măsurile pentru a proteja Ungaria prin toate mijloacele legale”, a subliniat Gyorgy Bakondi, consilier al premierului Viktor Orban.
„Poliţia nu va mai permite niciunui imigrant să intre pe teritoriul Ungariei”, a explicat Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Budapesta.

Ungaria a anunţat în urmă cu câteva ore, fără să consulte Serbia, că închide pentru 30 de zile punctul de trecere a frontierei Roszke-Horgos.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares