Mar 30, 2023, 11:12

REMANIEREA ANTI-DRAGNEA. Grindeanu îşi aduce prietenii în Guvern, PSD pierde Justiţia

dragnea furios

Sorin Grindeanu a reuşit să își impună voinţa în faţa lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu Tăriceanu şi își aduce proprii oameni în Guvernul pe care acum două luni îl hotărâse exclusiv partidul. Surpriza cea mai mare este numirea lui Mihai Tudose la Ministerul Economiei, în locul lui Alex Petrescu care se mută la ministerul pentru IMM-uri. Petrescu este un apropiat al lui Grindeanu, iar Tudose a mai ocupat funcţia de la Economie în Guvernul Ponta, despre el ştiindu-se, din informaţii publice, că şi-a obtinut în 2010 titlul de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii – Protectia infrastructurilor critice la Academia Naţională de Informaţii a SRI. Din 2013, Mihai Tudose este şi conferentiar universitar la Academia SRI.

Totodată, la ministerul pentru fonduri Europene vine Rovana Plumb, o apropiată a lui Victor Ponta. Ministerul fusese deţinut de Mihaela Toader, o ilustră necunoscută şi la momentul numirii, şi în prezent.

O mutare importantă făcută de Grindeanu este numirea lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției. Toader a fost judecător la CCR, numit la propunerea PNL, este profesor de drept constituţional şi este apreciat de Președintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares