Aug 7, 2020, 03:45

Rețeta zilei. Cum se face Thai red curry cu pui

Thai red curry cu pui

Dacă ai chef să mănânci ceva ușor și foarte sănătos, fără grăsimi, poți găti unul dintre nenumăratele feluri de curry thailandez. Thai red curry se poate face cu pui, carne de vită (cu condiția să fie tăiată în fâșii foarte subțiri, pentru că timpul de preparare este foarte scurt) pește sau fructe de mare. Mâncarea este foarte gustoasă și aromată, iar timpul petrecut în bucătărie nu va depăși o jumătate de oră.

Ce-ți trebuie?

– 500 grame piept de pui fără os (tăiat cubulețe)

– 1 ardei roșu mare tăiat cuburi

– 2 ardei iuți roșii tocați

– 4 căței de usturoi pisați

– 1/2  ceapă tocată mărunt

– 1 fir de lemongrass (zdrobit și tăiat în bucăți mari)

– 1 linguriță de praf de coriandru (sau boabe pisate de coriandru)

– 1 mănunchi de frunze de coriandru

– 1 linguriță de praf de chimen

– 2 linguri de sos de pește (fish sauce)

– 1 linguriță de zahăr brun

– 450 ml lapte de cocos

-300 ml supă de pui

– 3 lingurițe de pastă de curry roșie (”red curry paste” se găsește la Mega Image)

– legume: se pot pune legume de mai multe feluri, la alegere- ciuperci, mazăre boabe, fasole verde, vinete.

– 2 linguri de suc de lime

Cum se face?….citește continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares