Dec 7, 2021, 21:16

Revista Playboy nu va mai publica fotografii nud. Hefner e de acord

playboy

Revista Playboy nu va mai publica fotografii cu femei care pozează complet goale, a anunţat directorul executiv al grupului Playboy Enterprises. Publicaţia care a avut-o pe Marilyn Monroe pe coperta numărului său de debut din 1953 a optat pentru aceste modificări după ce tirajul său a scăzut de la 5,6 milioane de exemplare în 1975 la aproximativ 800.000.

În mod neaşteptat, fondatorul şi editorul-şef al revistei, Hugh Hefner, în vârstă de 89 de ani, a fost de acord cu propunerea, după ce editorul Cory Jones a sugerat stoparea publicării de imagini cu femei goale, potrivit The New York Times. În condiţiile în care Playboy înregistrează pierderi de 3 milioane de euro anual în Statele Unite.

„Într-o epocă în care orice băiat adolescent are un telefon mobil conectat la internet, iar acesta este la rândul lui plin de pornografie, revista Playboy a optat pentru o strategie care îi permite să publice în continuare imagini provocatoare cu femei, dar nu complet goale”, se arată în publicaţia americană întrun editorial intitulat „Nudurile sunt ştiri vechi pentru Playboy”.

„Copilul de 12 ani din mine e foarte dezamăgit, credeţi-mă. Dar este calea dreaptă de urmat”, spune Jones. Mai mult, acesta a anunţat şi că editorialistul revistei Playboy la rubrica de sexologie va fi o femeie, care va scrie cu entuziasm despre sex.

Revista a avu întotdeauna şi o bază de clienţi cu pretenţii intelectuale, graţie articolelor publicate în paginile sale de scriitori de top precum Joyce Carol Oates sau Vladimir Nabokov, iar acei clienţi au spus întotdeauna că nu au cumpărat revista doar pentru fotografiile sale.

Interviuri ample cu personalităţi istorice, precum Fidel Castro, Martin Luther King Jr., Malcolm X şi John Lennon, au apărut de asemenea, cu regularitate, în paginile revistei Playboy.

0 Comentarii

Shares