Mar 29, 2023, 15:26

Revolta penalilor în PSD. Condamnaţii se plâng că şefii partidului îi dau pe mâna lui Kovesi

catalin radulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, condamnat miercuri de ICCJ la un an de închisoare cu suspendare pentru corupţie, face scandal în partid, deoarece condamnarea nu îi mai dă dreptul să candideze la un nou mandat. Rădulescu îl acuză pe Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, că este vinovat pentru această condamnare şi că acesta este „informatorul DNA”, aşa cum Laura Codruţa Kovesi „conduce ţara la comanda puterilor străine”.

Cătălin Rădulescu a depus în Parlament un proiect cu zeci de modificări la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Printre inițiatori se numărau şi Marian Ghiveciu (deputat PSD, între timp demisionar din Parlament și condamnat, în prima instanță, la trei ani de închisoare cu suspendare), Marius Manolache (deputat PSD, finul ex-premierului Victor Ponta, urmărit penal în dosarul Realitatea Media), Florin Pâslaru (deputat PSD, condamnat, în prima instanță, pentru conflict de interese) . Proiectul, contestat de ambasade, de societatea civilă şi de magistraţi, a fost blocat în comisia juridică, Valeriu Zgonea fiind unul dintre opozanţii celebrei „marţea neagră”.

Principalele modificări propuse de proiectul lui Cătălin Rădulescu:

– Condamnarea să fie dispusă de instanță doar dacă „acuzația a fost dovedită dincolo de orice îndoială” (se înlocuiește expresia „dincolo de orice îndoială rezonabilă”).

– Audierea suspectului/inculpatului să fie înregistrată audio-video, în caz contrar declarațiile acestuia neputând fi administrate ca probă.

– Procurorii să nu poată asculta, audia sau consemna declarații ale suspectului/inculpatului „până la sosirea apărătorului ales sau desemnat din oficiu”.

– Raportul dintre avocat și persoana apărată de acesta să nu poată forma obiectul supravegherii tehnice.

– Procurorii să nu mai poată autoriza măsuri de supraveghere tehnică nici măcar pentru maximum 48 de ore.

– Măsurile preventive (reținere, control judiciar, arest la domiciliu sau arestare preventivă) să poată fi dispuse doar „dacă există probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială” (în loc de „probe sau indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă”) că o persoană a săvârșit o infracțiune.

– Arestarea preventivă să poată fi propusă doar în cazul infracțiunilor pentru care legea prevede pedeapsa detenției pe viață sau a închisorii de 5 ani sau mai mult.

– Acțiunea în regres față de magistrați să fie obligatorie în situația soluțiilor de achitare.

– În cazul concursului de infracțiuni, să se aplice doar pedeapsa cea mai grea, fără să se mai poată adăuga un spor de pedeapsă de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite.

– Micșorarea termenelor de prescripție (cu 1-2 ani) pentru anumite infracțiuni.

– Dublarea sumei (de la 2.000.000 lei la 4.000.000 lei) de la care se consideră o pagubă materială ca fiind consecință extrem de gravă.

– Introducerea infracțiunii de „abuz de putere” pentru procurori și judecători.

Cătălin Rădulescu a emis pe Facebook un comunicat halucinant, pe care îl redăm integral, inclusiv cu greşelile de limbă şi gramatică.

„In urma cu o ora am primit vestea deciziei iccj de condamnare a mea la 1,6 ani cu suspendare in prima instanta nevinovat .

Vreau sa va spun tuturor , am fost condamnat pt ca vorbeam la tel cu fratele meu si directorii mei care ma informau de mersul companiei mele .
Singura proba , singura sunt convorbirile telefonice .
Plâng intr-una . Nu pot sa cred .
Cei care au furat la Microsoft sute de milioane de euro au fost Condamnați la un an fara executare iar mie mi-au dat 1,6 ani cu suspendare pt ca vorbeam la tel . Dar de fapt nu de asta m-au condamnat , ci pt ca am fost dintre putinii parlamentari care s-au opus abuzurilor ordinarilor de procurori , care fac dosare la comanda fara probe , numai pe înregistrări telefonice si pe denunțuri pt presupuse fapte de acum 7,8,10,12 ani .
In ce stat trăim ? Nici pe vremea comunistilor nu erau astfel de abuzuri , un astfel de atac asupra drepturilor fundamentale ale omului . A fost o singura data pe vremea stalinistilor cand cei care erau oponentii regimului erau luați noaptea de acasă . Aici am ajuns ? Sunt luați oameni cu catuse la mâini , sunt tinuti oameni in arest preventiv abuziv ,fara probe , ca sa devină denunțători , se fac dosare țintite pe tot ce înseamnă lideri politici , se dorește subjugarea întregii tari altor puteri , vor sa distrugă toți liderii patrioti . De 2 ani tip in Parlamentul Romaniei pt schimbarea legilor care permit abuzurile procurorilor , care umilesc toată clasa politica mai puțin PNL -istii care cu toate ca au distrus tara nu li se intampla nimic . Cei care ma cunosc stiu cat sunt de corect , cat fac pt oameni , sunt pe primul loc in Parlamentul Romaniei cu 65 Inițiative legislative , 8 legi si nici-o absenta in 3 ani . Mi-am făcut treaba pt oamenii care m-au trimis in fiecare zi . Dar pt ca am avut curaj sa ma opun abuzurilor procurorilor si ambasadorilor care cred ca tara noastra e colonia lor si își permit sa intervină in treburile interne ale țării mele pt care eu mi-am riscat viata , s-a dat ok -ul sa mi se facă dosar si sa fiu condamnat ca sa mi se închidă gura .
Nu , chiar daca am plans ore întregi astazi , m-au înrăit mai mult . Totul se intampla pt ca partidul nostru a fost abandonat si trădat , pt ca ZGONEA VALERIU , PRESED Cam Dep si Presed Exec al Psd -ului meu , a refuzat sistematic sa modifice legile care permit procurorilor sa facă abuzuri , sa facă dosare la comanda fara probe , numai pe suspiciuni, denunțuri si înregistrări , pt ca sa fie executati de plutonul Dna , al cărui informator si servil este . Voi face publice toate acțiunile acestui trădător care a trădat partidul si pe toți liderii nostrii si cum s-a opus si l-a trădat sistematic pe Președintele nostru Liviu Dragnea . Cei doi trădători de neam si de stat de drept sunt ZGONEA si Oprea , la comanda Dna-ului si a lui Iohanis . Ma voi bate pt fiecare liberatate si drept al omului încălcate , ma voi bate pana toți trădătorii de neam si de tara vor răspunde , pana ce rqspunderea magistratilor se va legifera . Asta nu e tara mea , asta nu e tara pt care mi-am riscat viata in Revoluție , aici nu mai e democrație , demnitate , nu mai exista drepturi , e jihad , e inchizitie e stalinism . Tara e condusă de Kovesi la comanda puterilor străine si care vrea sa predea tara acestora . Am făcut prea multe pt tara asta , pt oameni . Nu am furat niciodata nimic , nu am Înșelat , nu am făcut trafic de influența , nu sunt corupt . Insa pt ce mi s-a întâmplat astazi voi lupta pana la ultima mea zi din viata mea împotriva acestor abuzuri criminale , care au distrus clasa politica românească , oamenii de afaceri romani , mii de medici si profesori care au dosare care vor sa plece . Acest jihad cu aceasta justiție stalinista securista se va opri dar pe mine nu ma veți ingenunchia (sic)”
Ulteriror, Rădulescu a şters comunicatul de pe pagina sa de Facebook.
catalin radulescu

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares