Mar 30, 2023, 04:16

Revoluţie în PSD, Grindeanu l-a sfidat pe Dragnea, se conturează o ruptură în PSD

Sorin Grindeanu

Informaţia spectaculoasă a zilei de astăzi nu este cea legată de abrogarea OUG privind codurile penale, ci faptul că premierul Grindeanu nu a participat la discuţiile cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, între şeful Guvernului şi şeful PSD existând un conflict deschis, au declarat surse din conducerea partidului pentru Breakingnews24.

Mai precis, sursele noastre susţin că în interiorul partidului s-a conturat „polul de putere” de care se temea chiar Liviu Dragnea, pol din care ar face parte şi vicepreşedintele PSD Mihai Chirica, primarul de la Iaşi, cel care a avut primul curajul de a se opune promovării OUG şi a legilor pe justiţie. Potrivit informaţiilor noastre, această grupare, în frunte cu premierul Grindeanu, stabilise încă de ieri ca acesta să anunţe astăzi abrogarea ordonanţei de urgenţă, pentru a salva situaţia, convinşi fiind că protestatarii nu vor renunţa la mişcările de stradă, ceea ce ar împinge România într-o situaţie imposibilă.

Or, Liviu Dragnea ar fi aflat de acest lucru şi ar fi decis să comunice el astăzi primul că ia în calcul abrogarea ordonanţei, pentru a da impresia că este ideea lui. După care a convocat şedinţa cu apropiaţii din PSD şi apoi cu Tăriceanu, ca să decidă sub ce formă să acţioneze, cu o altă ordonanţă, sau cu un proiect de lege în Parlament, sau cu o altă dezbatere publică la care să cheme societatea civilă.

Sursele noastre susţin că în cadrul acestei şedinţe Grindeanu a fost acuzat în lipsă că a comunicat prost şi că a gestionat prost criza – lucru care l-a iritat şi mai tare pe premier, în condiţiile în care el nu a fost lăsat să facă nicio declaraţie de presă fără acordul şefului de partid.

Dragnea a încercat să îl convingă pe Grindeanu să nu facă anunţul legat de abrogarea Ordonanţei, dorind el să facă acest lucru, cel puţin printr-un comunicat pe care să şi-l asume, însă premierul a refuzat şi a anunţat singur trei decizii peste capul şefului de partid: că mâine Guvernul va abroga ordonanţa, că va chema Opoziţia la dialog şi că îl demite pe Florin Iordache, braţul înarmat al lui Dragnea la Ministerul Justiţiei.

După acest moment, se pare că se conturează în partid un curent care ar putea duce la înlăturarea lui Dragnea din funcţia de preşedinte, sau la ruperea partidului, prin plecarea celor care nu sunt de acord cu deciziile actualei conduceri.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares