Iun 4, 2023, 01:28

Riscuri concrete de atacuri ISIS la Roma

traffico-gra

Primarul Romei, Ignazio Marino dezvăluie că are informaţii potrivit cărora existã „riscuri concrete de atacuri teroriste” din partea jihadiştilor de la Statul Islamic, cu ocazia Jubileului oraşului, eveniment care începe în luna decembrie, la care sunt aşteptaţi peste 30 de milioane de oameni.

„Este primul jubileu care se organizează după evenimentul din 11 septembrie 2001 şi după apariţia reţelei teroriste Stat Islamic. Toate indiciile pe care le avem de la serviciile de informare americane, precum şi primarii americani cu care am discutat recent vorbesc despre riscurile concrete de atacuri teroriste pentru Italia şi Roma. Iar eu nu am posibilitatea să apăr capitala împotriva terorismului doar cu poliţia locaă”, a explicat primarul Marino într-un interviu acordat publicaţiei italiene Corriere della Sera.

Jubileul sau Anul Sfânt este o tradiţie a Bisericii Catolice şi se organizează, în mod teoretic, o dată la 25 de ani, sărbătoarea prin care li se permite credincioşilor să obţină iertarea şi să-şi ispăşească păcatele.

Ultimul Jubileu a fost ţinut în perioada 2000-2001 în Roma, la care au participat 30 de milioane de pelerini. Sărbătoarea a fost convocată de Papa Ioan Paul al II-lea, însă Papa Francisc a decis, în martie 2015, cu o ocazia împlinirii a doi ani de la numirea sa în scaunul pontifical, ca următorul An Sfânt să înceapă din decembrie 2015 şi să se încheie în noiembrie 2016, potrivit Mediafax.

Primarul Romei a participat în urmã cu o săptâmână, la Vatican, alături de mai mulþi primari americani, printre care şi cel al New Yorkului, la o întâlnire organizată pe tema protejării cetăţenilor de formele de sclavie şi combaterii sclaviei.

primar Corriere

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares