Noi 27, 2022, 17:44

Robert Negoiță, marea dezamăgire a generalului Oprea. Izolat în PSD, și-a retras candidatura pentru șefia partidului

foto Facebook

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat, miercuri seară, că îşi retrage intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al PSD, în condiţiile în care va candida Liviu Dragnea, menţionând că face pare din echipa acestuia şi îl susţine împreună cu PSD Bucureşti.

„Astăzi, colegul meu Liviu Dragnea şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD. În aceste condiţii, îmi retrag intenţia de a candida pentru această funcţie. Fac parte din echipa Liviu Dragnea şi îl susţin împreună cu PSD Bucureşti în acest demers”, spune Negoiţă, într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook, în care pare că citește, cu greu, mesajul.

Liviu Dragnea spune că nu a înțeles nimic din ceea ce s-a întâmplat, în timp ce Valeriu Zgonea, cel mai probabil viitorul președinte executiv al PSD, îi răspunde ironic lui Negoiță, făcând referire la sforarul din spatele intenției sale de a se ridica împotriva conducerii partidului.

Alaltăieri când am venit la Parlament erau peste 30 de grade, ieri seara a venit ploaia, azi e un pic cam frig. Până și vremea se schimbă. Suntem și noi oameni.(…) Orice soldat are în ranița sa bastonul de mareșal. Deciziile sunt ale fiecăruia dintre colegii noștri. Eu nu pot să comentez așa ceva. Eu îl sustin pe Liviu Dragnea, dacă voi dori să candidez la o funcție, voi cere în primul rând votul organizației mele de bază de la Craiova”, a spus Zgonea.

Așa cum a dezvăluit BN24 încă de la lansarea candidaturii primarului Sectorului 3, speriat că pierde controlul în PSD, Robert Negoiță era ultimul as din mâneca generalului Gabriel Oprea, pentru a agita apele printre social democrați.

Primarul Sectorului 3 avea o înțelegere cu Liviu Dragnea, ca în schimbul votului de la Comitetul Executiv să fie pus șef la PSD București și să fie candidatul social democraților la primăria Capitalei. Negoiță a livrat, iar Liviu Dragnea l-a pus șef la București. Doar că Gabriel Oprea a fost nemulțumit de această alegere, pentru că voia să își impună candidatul propriu pentru Capitală, anume pe Cristian Popescu-Piedone.

De alfel, chiar înaintea anunțului oficial, Robert Negoiță a avut un schimb dur de replici în fața sediului PSD.

„Nu înţeleg ce vrei să faci!”, i-a reproşat Dragnea acestuia în faţa reporterilor prezenţi la sediul PSD. „Robert, pot să vorbesc cu tine? Ce e cu circul ăsta aici?” Negoiţă i-a răspuns în cele din urmă că intenţionează să facă un anunţ.

Victor Ponta i-a transmis ieri lui Robert Negoiţă că este riscant să vorbească de problemele unor lideri PSD cu justiţia.

„Eu i-am spus, am vorbit cu Robert și i-am zis că e riscant să zică de Liviu Dragnea, de mine. Dacă mâine e el? Ce facem? Eu în locul lui nu aș fi zis. Dar, în rest, toată lumea poate să candideze. Vă garantez de un membru al PSD care nu va candida la președinția partidului, și anume eu”, a afirmat miercuri Ponta la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares