Mar 29, 2023, 20:27

SRI: Românca afiliată ISIS a ajuns în România

isis

Serviciul Român de Informaţii o avea pe românca expulzată din Italia în atenţie încă din 2014, pentru activităţi de propagandă islamistă şi legături cu gruparea ISIS, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

„Românca a fost expulzată din Italia pentru legături cu adepţi ai organizaţiei teroriste Daesh (ISIS – n.r.). Aceasta a intrat în atenţia SRI la începutul anului 2014, ca urmare a activităţilor de propagandă islamistă cu conţinut extremist derulate în mediul virtual. Noi am adoptat la acea vreme măsuri corespunzătoare de monitorizare”, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI.

Potrivit acestuia, tot în 2014, SRI a cooperat cu autorităţile din Italia în acest caz, ancheta ducând la expulzarea româncei. Revenită în ţară, Sorin Sava a precizat că împotriva femeii vor fi dispuse „măsuri specifice pentru asemenea situaţii, de către autorităţile competente”.

O româncă suspectată de legături cu medii islamiste a fost extrădată de autorităţile italiene, după ce a fost arestată preventiv în oraşul italian Genova, la revenirea din Tunisia.

Tânăra este suspectată de legături cu medii islamiste, astfel că Ministerul italian de Interne a emis un ordin pentru extrădarea sa din Italia. Românca, găsită vinovată în trecut de trafic de droguri, a fost în Tunisia cu soţul ei, care este cetăţean tunisian. Ea revenise în Italia pentru că locuia în regiunea italiană Trentino Alto Adige.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares