Mar 25, 2023, 01:20

România, în top 10 al destinațiilor ieftine din Europa recomandate americanilor

Sighisoara

Cheap Air nu este doar un site cu ponturi excelente despre cum să-ți rezervi bilete de avion, ci oferă și recomandări interesante de călătorie. Spre exemplu, am descoperit un articol destinat backpackerilor americani care vor să viziteze în acest an Europa și vor să evite destinațiile clasice, scumpe și aglomerate. România este la poziția a treia pe această listă dar, după cum ne așteptam, nu este recomandată pentru București, litoral sau Delta Dunării, ci pentru Sighișoara, nordul Moldovei și Maramureș.

Iată mai jos cele 10 destinațiile low-cost care se adresează însă tuturor preferințelor. Sunt bune și pentru cei care caută locuri istorice și muzee interesante, dar și pentru iubitorii de festivaluri, viață de noapte, delicii culinare, bere ieftină etc.

1. Insulele grecești

Cheap Air au inclus insulele grecești în vârful topului pentru plajele senzaționale, mâncarea ieftină și bună și locurile de party. Sunt nominalizate aici insulele: Santorini, Paros, Ios, Mykonos.

2. Regiunea Cornwall, Anglia

În perioada verii, turiștii ar trebui să evite Londra, scumpă și aglomerată, și ar trebui să încerce regiunea Cornwall, care este mai autentică și mult mai puțin costisitoare decât capitala Marii Britanii. Cornwall este la cîteva ore distanță cu trenul de Londra, iar un loc de cazare, la plajă, recomandat este hostelul YHA Treyarnon, unde un pat costă 15 dolari pe zi, cu mic dejun inclus.

3. România

După cum spuneam, Cheap Air nu recomandă Bucureștiul pe care-l consideră cu indulgență un oraș aflat la nivelul celorlalte capitale europene. În schimb, alte locuri din țară sunt văzute ca uluitor de frumoase și ieftine în ceea ce privește cazarea și mâncarea. România nu este aglomerată în timpul verii ca în majoritatea destinațiilor europene, iar distanțele pot fi parcurse cu trenul. Sunt recomandate orașul medieval Sighișoara, castelul Bran, bisericile din lemn din Maramureș și bisericile pictate din nordul Moldovei. Articolul menționează și comunitatea romă care are o istorie și cultură proprie și recomandă pentru cazare un hostel cu specific țigănesc, unde o noapte costă 14 dolari. Este vorba de Gypsy House Hostel at Gabor din județul Mureș, aflat la 40 de minute distanță de Sighișoara. 

4. Budapesta

Capitala Ungariei este renumită pentru așa-numitele ”Ruin Pubs”…citește continuarea pe travelzoom.ro

0 Comentarii

Shares