Dec 3, 2021, 18:52

România profită de pe urma războaielor. Exporturile de armament au crescut cu 32%

Black_Sea_Defense_and_Aerospace_2010_(10)

Companiile româneşti din domeniul apărării au fost salvate de conflictele armate. Acestea au contractat, în prima jumătate a anului, comenzi pentru muniţie şi armament în valoare de aproape 215 milioane dolari.

„Valoarea contractelor încheiate în prima parte a anului este aproximativ egală cu valoarea însumată a exporturilor din ultimii 3 ani. Sunt companii: Uzina Mecanică Sadu, Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanică Mija şi Carfil Braşov care vor atinge capacitatea maximă de producţie şi în acelaşi timp un grad mare de ocupare a forţei de muncă”, arată Ministerul Economiei, într-un comunicat citat de Agerpres.

Noua infuzie de capital le asigură producţia până în 2019, unele dintre acestea urmând să funcţioneze la capacitate maximă de producţie. Industria românească de armament trăieşte 80% din export.

Cele mai mari majorări ale afacerilor au fost înregistrate de Uzina Mecanică Sadu – 65%, Fabrica de Arme Cugir – 60%, IAR – 52% şi Romarm – 47%. În ceea ce priveşte livrările pe pieţe externe, companiile cu cele mai mari creşteri sunt Avioane Craiova – 86,5%, Romarm – 39,3% şi IOR – 28,2%.

Companiile din industria de apărare se confruntă însă în continuare cu probleme precum arieratele istorice, tehnologiile învechite şi active fără legătură cu producţia.

0 Comentarii

Shares