Mar 25, 2023, 13:19

Ruptură la PSD pe București. Bătaie pe scaunul lui Sorin Oprescu. Gabriel Oprea face presiuni pentru Piedone

psd misto

Pesediștii din București trebuie să-și aleagă joi seara un nou președinte, într-o ședință convocată intempestiv, după arestarea lui Sorin Oprescu. Miza ședinței este candidatura la Primăria Capitalei, pentru că scoaterea din joc a primarului Oprescu i-a grăbit să-și caute un om care să poată câștiga Bucureștiul, în condițiile în care Gabriel Oprea face presiuni pentru ca preferatul său, Cristian Popescu Piedone, să devină candidatul comun PSD-UNPR.

Liviu Dragnea i-a transmis deja lui Gabriel Oprea un mesaj tăios, luni, după ședința BPN al PSD; când a spus că „dacă PSD nu va fi în stare să desemneze un candidat propriu, nu mai merită să se numească cel mai mare partid”.

Imediat după declarația lui Dragnea, au început să apară din tabăra generalului informații că UNPR va merge la alegerile locale „aproape sigur pe liste proprii”, Oprea încercând să-i amenințe astfel pe cei de la PSD că riscă să piardă alegerile păe București, pentru că UNPR va avea candidatul cel mai bine plasat în sondaje.

În acest context, alegerile de la organizația de București a PSD sunt cu atât mai complicate cu cât favoritul lui Liviu Dragnea, Robert Negoiță, nu este foarte simpatizat în partid. Negoiță a primit din partea lui Dragnea promisiunea că va candida la Primăria Capitalei în urmă cu două luni, în schimbul sprijinului dat actualului președinte interimar al PSD pentru a obține această funcție. Însă, actuala șefă a PSD București, Ecaterina Andronescu, se bucură de simpatia organizației și, în plus, vrea să candideze și ea pentru un nou mandat și chiar pentru Primăria Capitalei.

O durere de cap în plus pentru Dragnea este faptul că ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, intenționează să candideze pentru funcția de președinte executiv. Asta în condițiile în care Bănicioiu a pierdut acum o săptămână funcția de șef al PSD Sector 4, într-o ședință de alegeri pe care tot el o contestă.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares