Mai 28, 2023, 15:46

Rusia face propagandă pentru ieşirea Greciei din zona Euro

poza rusia

Maşina de propagandă a Kremlinului este tot mai activă în ultimele zile, punând presiune pe Grecia să refuze sprijinul UE şi al Băncii Mondiale. Ministrul rus de Finanţe a anunţat deja că Moscova este pregătită să acorde sprijin financiar Atenei, iar astăzi Tsipras şi Putin s-au înţeles ca gazoductul Turkish Stream să treacă prin Grecia. Iar Russia Today, televiziunea de casă a lui Putin nu mai face niciun efort să îşi ascundă intenţiile.

„Mii de oameni s-au strâns în Piaţa Syntagma, în faţa Parlamenului grec din Atena, pentru un protest anti-austeritate. Protestatarii, printre care şi mulţi membri ai partidului de guvernământ Syriza, dar şi a formaţiunii germane Die Linke, au venit cu bannere pe care se putea citi „Europenii sunt împreună” sau „Democraţie pentru Europa”. Protestele vin la 13 zile înainte ca programul de salvare să expire şi de o posibilă ieşire din zona Euro”, scriau jurnaliştii de la Russia Today în articolul de ieri.

Filmarea cuprinde doar secvenţe din Piaţa Syntagma, tăiate şi puse cap la cap, cu accent pe bannerele anti-UE.

Publicaţia britanică The Guardian a acoperit un alt protest care a urmat celui al susţinătorilor premierului Tsipras. Jurnaliştii au vorbit cu oamenii şi le-au prezentat pe larg relatările. Chiar dacă nimeni nu mai vrea austeritate, grecii nici nu vor să audă de ieşirea din Uniunea Europeană şi zona Euro.

„Mii de greci din Atena au ieşit în stradă pentru a sprijni calitatea Greciei de stat membru al UE, după ce miniştrii zonei Euro au eşuat să ajungă la un acord şi au programat o reuniunea de urgenţă. Demonstraţiile au loc la o zi după ce un protest al susţinătorilor partidului Syriza au cerut respingerea creditorilor internaţionali care obligă la tăierea pensiilor şi ridicarea TVA-ului în schimbul susţinerii financiare”, scriau jurnaliştii britanici.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares