Ian 28, 2023, 17:45

Rusia în criză, ruşii tot mai săraci. Putin scade pentru prima oară în sondaje

putin

Numărul de cetățeni ruși care trăiesc sub pragul sărăciei a ajuns la 19,2 milioane în 2015, cel mai ridicat nivel din ultimii 9 ani, potrivit statisticilor oficiale ale Rosstat. Cifrele vin după lunga perioadă în care economia Rusiei a fost expusă sancţiunilor internaţionale care au urmat invadării Crimeei. În plus, Moscova suferă şi din cauza scăderii istorice a petrolului.

Anul trecut, în jur de 19,2 milioane de ruși, adică 13,4% din populație, au trăit cu venituri inferioare pragului fixat de guvern în funcție de un coș de produse indispensabile, potrivit Rosstat.

În condițiile în care președintele rus Vladimir Putin și-a construit popularitatea pe progresele înregistrate în ceea ce privește lupta împotriva sărăciei, Putin înregistrează prima scădere oficială a celebrei sale popularităţi, într-un sondaj citat de Reuters. Doar 73% dintre ruşii chestionaţi de un institut independent de sondare au spus că încă îl mai susţine de Vladimir Putin, în scădere cu 10% faţă de anul trecut.

Specialiştii spun că popularitatea lui Putin va scădea în continuare, după o perioadă în care a reuşit să beneficieze electoral după vârful conflictelor din Ucraina şi Siria.

0 Comentarii

Shares