Mar 24, 2023, 23:46

Ruşii experimentează în Siria un tip de bombă interzis de 7 ani VIDEO

Russia Today

Un nou tip de bombă cu submuniţie, de fabricaţie rusească, a fost utilizat în atacurile aeriene din Siria pentru prima dată, a denunţat duminică organizaţia Human Rights Watch.

„Este tulburător că încă un tip de submuniţie este folosit în Siria, având în vedere răul pe care-l produce civililor în anii care urmează”, a declarat Nadim Houry, adjunctul directorului pentru Orientul Mijlociu al HRW.

Potrivit organizaţiei, gruparea extremistă Statul Islamic a folosit, la rândul ei, acest tip de armament în asaltul asupra oraşului kurd Kobane, anul trecut.

Bombele cu fragmentare, concepute pentru a distruge vehicule blindate, au fost folosite în urmă cu o săptămână într-un atac aerian la sud-vest de Alepo, a anunţat organizaţia nonguvernamentală pentru apărarea drepturilor omului cu sediul la New York, potrivit Mediafax.

Acest tip de bombe este interzis de o convenţie semnată în 2008 de către 98 de state, pentru că are un impact larg şi lasă în urmă submuniţie neexplodată, care provoacă de cele mai multe ori victime în rândul civililor.

Bombe cu fragmentare ar fi fost folosite, de asemenea, în atacuri aeriene în apropiere de linii ale frontului la nord de Hama, în centrul Siriei, unde forţe guvernamentale siriene susţinute de către avioane ruseşti de război au câştigat teren în ultimele zile.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares