Oct 15, 2021, 23:58

Salariul minim ar putea creşte de la 1 ianuarie, taxele aferente rămân la nivelul actual

ciolo

Confederaţiile sindicale şi cele patronale au ajuns la un acord privind majorarea salariului minim la 1.200 de lei, din 1 ianuarie 2016, una din variantele luate în discuţie de Guvern fiind majorarea salariului cu îngheţarea la nivelul actual al taxelor plătite pentru acesta,a declarat Bogdan Hossu.

Confederaţiile sindicale şi cele patronale s-au întâlnit, vineri, cu ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice; Ana Costea, şi cu cel al Finanţelor, Anca Dragu, pentru noi negocieri privind majorarea salariului minim de la începutul anului viitor, informează Mediafax.

Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, la finalul discuţiilor, că toţi partenerii sociali au căzut de acord asupra faptului că salariul minim pe economie poate creşte la 1.200 de lei, însă sunt în discuţie două variante de lucru.

Liderul sindical a precizat că patronatele au propus ca majorarea să se aplice doar în cazul salariilor, nu şi pentru taxele şi impozitele care se plătesc pentru salariile minime (impozitele pe salariu, CAS), respectiv acestea să rămână îngheţate la nivelul de 1.050 de lei.

„A doua variantă este susţinută de sindicate şi de una dintre confederaţiile patronale şi se referă la majorarea necondiţionată până la 1.200 de lei. S-a stabilit că trebuie să construim cu Ministerul Muncii un mecanism de corecţie a salariului minim, care să aibă la bază şi coşul minim şi alte elemente. Aceste două variante vor fi analizate de către Guvern şi vor fi discutate în Consiliul Naţional Tripartit, în 28 decembrie, în Consiliul Economic şi Social, în 29 decembrie, urmând ca în 30 decembrie Guvernul să ia o decizie în şedinţa de Guvern”, a mai spus Hossu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares