Iun 30, 2022, 06:23

Saleh Abdeslam, singurul terorist care a scăpat cu viaţă după atentatele de la Paris, capturat în Belgia

salahabdeslam

UPDATE Președintele Franței, Francois Hollande, cere extrădarea rapidă în Hexagon a teroristului. NBC: alte două persoane au fost arestate alături de Saleh Abdeslam.

Islamistul Saleh Abdeslam, căutat pentru implicarea în atentatele de la Paris, a fost rănit în schimburi de focuri cu trupele speciale belgiene şi apoi capturat în cursul unei operaţiuni care a durat aproape două zile în cartierul Molenbeek din Bruxelles. El este, cel mai probabil, cel care i-a împuşcat pe cei doi români care şi-au pierdut viaţa în timpul atentatelor de la Paris. 130 de oameni au fost executaţi atunci de jihadişti.

Amprentele lui Salah Abdeslam au fost găsite într-un apartament din Bruxelles, luat ieri cu astalt de trupele speciale. Potrivit unor surse, Salah Abdeslam se ascundea într-o casă situată pe strada Quatre Vents din Bruxelles.

În vârstă de 26 de ani, Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris pe 13/14 noiembrie 2015.

Salah Abdeslam, născut în Belgia într-o familie marocană, este suspectat că a încercat să comită un atentat în arondismentul al XVIII-lea din Paris. El a deschis focul într-o cafenea din Paris şi, după ce i s-a blocat arma, a pornit barul La Belle Equipe, unde se aflau şi cei doi români care şi-au pierdut viaţa.

Românca decedată în urma atentatelor din Franţa – Lăcrămioara Pop – în vârstă de 29 de ani, era din localitatea Coaş, judeţul Maramureş. Când început împuşcăturile se afla împreună cu iubitul ei pe terasa unui restaurant din Paris, la aniversarea unei zile de naştere. În urma atacurilor, şi-a pierdut viaţa şi iubitul femeii, Ionuţ Ciprian Calciu, de 31 de ani, din Tulcea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares