Feb 7, 2023, 17:44

Scandal în PNL. Blaga ţipă în sediu şi ameninţă cu blocarea listelor parlamentare dacă nu va fi numită Adriana Săftoiu copreşedinte

blaga

Vasile Blaga nu are de gând să iasă nici din politică şi nici din PNL, după demisia anunţată ieri punând la cale un plan pentru a-şi păstra puterea în inteiorul partidului. Blaga a fost astăzi la sediul din Modrogan, anunând la sosire că se va implica în viaţa PNL „din poziţia de simplu membru”.

„O să ţin aproape, o să mă implic, din poziţia de simplu membru o să contribui la partid”, a spus Blaga, înainte de a intra în sediu, unde, peste câteva ore avea să  facă o criză de nervi din cauză că Eugen Nicolăescu declarase în faţa presei că PNL nu are nevoie ca în locul lui Vasile Blaga să fie numit un alt copreşedinte, pentru că „fuziunea dintre PNL şi PDL s-a încheiat”.

Surse din PNL susţin că Blaga a ţipat o jumătate de oră la Eugen Nicolăescu după declaraţia acestuia, fostul şef al PNL fiind foarte nervos din cauză că vechii liberali încearcă să blocheze numirea unui alt copreşedinte. Vechii liberali doresc să rămână Alina Gorghiu preşedinte unic al PNL până la Congresul din 2017. Blaga are însă alt plan. Acesta face presiuni pentru ca Adriana Săftoiu să fie numită în funcţia de co-preşedinte, pentru ca PDL să îşi menţină puterea în interiorul partidului, mai ales că acum se desemnează candidaţii pentru listele parlamentare.

Exact cu blocarea acestor liste ameninţă PDL-iştii, spunând că nu pot fi depuse dacă nu vor fi semnate de un PDL-ist în locul lui Vasile Blaga.

„Articolul 160 din statut spune foarte clar ce se întâmplă, partidul din care provine co preşedintele trebuie să nominalizeze un alt copreşedinte. Există o situaţie legată de listele care trebuie depuse şi trebuie semnate de cei doi co-preşedinţi, aşa spune statutul”, a declarat europarlamentarul PDL Daniel Buda.

PDL-iştii intenţionează să convoace o şedinţă a vechiului partid pentru a o desemna pe Adriana Săftoiu ca al doilea preşedinte al PNL, şi să ceară convocarea Consiliului Naţional al PNL pentru ziua de sâmbătă, ca să valideze această desemnare.

Vechii liberali în schimb nu doresc să fie convocată nicio şedinţă, Alina Gorghiu stabilind pentru sâmbătă doar o întâlnire cu şefii de filiale pentru liniştirea spiritelor încinse.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares