Ian 30, 2023, 23:39

Scandal în PNL din cauza lui Mihail Neamțu. Vechii liberali, indignați că PNL „reșapează” băsiști

mihail neamtu

UPDATE

Consilierul prezidenţial Andrei Muraru a reacţionat pe facebook faţă de prezenţa lui Mihail Neamţu la dezbaterea organizată la grupul PNL de la Camera Deputaţilor, spunând că acesta nu are ce să caute la masă cu PNL.

„Am aflat cu surprindere că domnul Mihail Neamțu a fost invitat să le vorbească membrilor PNL despre doctrina liberală. Nu cred că domnia sa are ce să caute în acest partid. Opinia mea despre domnul Neamțu a rămas aceeași, exprimată în urmă cu câțiva ani într-un editorial”, spune Muraru, ataşând articolul în care desfiinţa CV-ul lui Mihail Neamţu.

Grupul vechilor liberali din PNL, organizați în Asociația “ Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875″, protestează într-un comunicat de presă față de aducerea în prim-planul partidului a foștilor susținători ai lui Traian Băsescu, Mihail Neamțu, Marcel Hoară, Emil Boc.

ONG-ul liberal susține că prezența unor lideri PNL la dezbaterea de marți organizată la grupul PNL de la Camera Deputaților la care a fost invitat Mihail Neamțu pentru a vorbi despre doctrina liberală „a produs membrilor asociației și avem convingerea că și multor altor liberali nemulțumiți de această fuziune păcătoasă a partidului Brătienilor,  stupefacție și mâhnire.”

      „Ne exprimăm indignarea și regretul că Partidul Național Liberal a ajuns ( în actuala sa  formulă ) să “ reșapeze “ astfel de personaje ale imposturii politice, dezavuate  de cea mai mare parte a societății românești. Considerăm inadmisibil că oameni politici de talia domnului Ludovic ORBAN, se lasă antrenați în astfel de jocuri murdare prin care imaginea PNL este terfelită. După cooptarea în organizația Ilfov a  “ băsistului “ Marcel Hoară, după anunțul lui Emil Boc că va candida pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca din partea PNL, el care a susținut-o în campania electorală pentru prezidențiale 2014 pe Elena UDREA, luăm act astăzi de această acțiune diversionistă de repromovare a lui Mihail NEAMȚU, cel care în iulie 2012, era cocoțat împreună cu Monica MACOVEI, pe geamul de la baia sediului de campanie al lui Traian Băsescu, jubilând pentru faptul că unele instituții ale statului au invalidat  referendumul pentru demiterea lui Băsescu, batjocorind voința a peste șapte milioane de români”, se arată în comunicatul Asociației vechilor liberali.

Aceștia își exprimă regretul pentru faptul că, în schimb,  la evenimentul de lansare al asociației, „o asociație totalmente formată din liberali cu vechime, domnul Ludovic Orban nu a dat curs invitației de participare,  dar astăzi a legitimat prin prezența sa un astfel de eveniment al unui ONG, creat anume de un grup de bloggeri cunoscuți ca simpatizanți și susținători frenetici  ai lui Traian Băsescu, pregătind parcă reîntoarcerea la putere a regimului Băsescu, de data aceasta pe ușa din spate și „sub acoperire”.

Comunicatul este semnat de George Șerban – președinte al Asociației “ Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875″, deputatul Daniel Gheorghe, și membrii PNL Alexandru Vîlvoi ,Dragoș Ciochia – membru PNL, Doina Maria Stavăr, Vasile Băescu – membru PNL și  Florin Mihuț – membru PNL Bruxelles.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares