Iun 7, 2023, 22:50

Scandal în PNL. Predoiu l-a refuzat pe Iohannis, liberalii îl presează să candideze, Adriana Săftoiu vrea şi ea

caruta pnl

Liberalii sunt în vrie după ce Cătălin Predoiu, chemat luni seara la Cotroceni, i-a transmis Preşedintelui Iohannis că nu doreşte să candideze pentru Primăria Capitalei, deoarece el vrea să fie premier.

Şedinţa Biroului Politic al PNL a fost amânată pentru ora 18, între timp făcându-şi lobby pentru candidatură Adriana Săftoiu, susţinută de foştii PDL-işti. Vechii liberali în schimb îl vor pe Predoiu, pe ideea că şeful organizaţiei PNL Bucureşti trebuie să îşi asume candidatura. PDL-iştii suspectează că vechii liberali doresc ca Predoiu să se compromită prin eşecul previzibil şi să nu mai poată ridica pretenţii în toamnă pentru funcţia de prim-ministru.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu este de părere că liderul filialei Bucureşti, Cătălin Predoiu, este cel mai bun candidat pentru Primăria Capitalei.

‘Pot să vă spun o opinie personală, aceasta nu este îngrădită în niciun fel. În acest moment, în opinia mea, cel mai potrivit candidat este Cătălin Predoiu. Este preşedintele organizaţiei de Bucureşti, este un om politic cu o experienţă ce nu poate fi pusă la îndoială. Mai mult decât atât, pot să vă spun că este pe deplin susţinut de toţi colegii, preşedinţii organizaţiilor de sectoare, candidaţii de primar de sector, care sunt desemnaţi în acest moment, beneficiază fără niciun dubiu de susţinerea copreşedinţilor partidului şi cred eu, este opinia mea, că e cel mai potrivit candidat în acest moment’, a spus Voicu, marţi, la RFI, citat de Agerpres.

Întrebat dacă în cazul în care ar candida şi ar pierde alegerile Predoiu nu ar fi într-o situaţie delicată în perspectiva alegerilor parlamentare viitoare, Mihai Voicu a răspuns: ‘Nu cred că are sens să discutăm despre candidatură, despre câştig sau despre pierdere. Suntem un partid important din România şi trebuie să gândim din perspectiva lucrului care se întâmplă în acest moment, candidatura la Bucureşti, unde PNL are un scor politic extrem de bun. Aşadar, nu este deloc o discuţie serioasă aceea a pierderii alegerilor’.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares