Mar 29, 2023, 18:31

Scandal în PSD la București. Negoiță, acuzat că amenință cu înregistrări video, Rizea riscă excluderea

Cristian Rizea

Liviu Dragnea a convocat pe nepusă masă Comitetul executiv al PSD, pentru a tranșa scandalul de la organizația PSD București, care riscă să arunce în aer șansele partidului de a câștiga primăria Capitalei.

Președintele PSD București, Robert Negoiță, a intrat în conflict cu un alt om de afaceri al partidului, Cristian Rizea, cel care își face deja o campanie agresivă pentru primăria de la Sectorul 5. Rizea îl acuză fățiș pe Negoiță că își șantajează colegii cu înregistrări video iar secretarul executiv al PSD Sector 5, Ilie Rafael, a anunțat că va organiza un protest la adresa lui Negoiță. Protestul a fost anulat după intervenția lui Liviu Dragnea, dar spiritele au rămas încinse.

„Controversatul Robert Negoita nu mai este acceptat de noi, de majoritatea organizatiilor din Sectoare. Motivele sunt multiple si s-au acumulat in ultimele 4 luni de zile: incepand de la jocul marsav pe care a incercat sa il faca atunci cand a luat decizia sa-l contracandideze pe domnul Liviu Dragnea la sefia PSD si culminand cu valul de amenintari voalate la adresa unor colegi de-ai nostri cum ca ar detine anumite inregistrari audio-video, dovedind astfel faptul ca este un personaj toxic pentru PSD. In acest moment, in urma discutiilor pe care le-am avut cu Presedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, am luat decizia impreuna cu colegii mei de a suspenda mititngul programat Luni, ora 10:00, in fata Primariei Sectorului 3. Am incredere in Presedintele PSD, domnul Liviu Dragnea si in colegii mei din Comitetul Executiv National ca vor analiza, cu multa intelepciune, situatia conflictuala din interiorul PSD Bucuresti”, a declarat Cristian Rizea.

Liviu Dragnea nu pare însă a mai avea încredere în Rizea, care, susțin surse din conducerea PSD, riscă excluderea din partid pentru daune aduse intereselor formațiunii. Sursele citate susțin că Ilie Rafael va fi dat afară din PSD prin decizia CEX.

„Organizațiile din toată țara, nu numai de la PSD, de la toate partidele, sunt preocupate acum să înceapă organizarea serioasă pentru alegeri, structurile electorale. Începem un proces destul de transparent, destul de mare de construire a listelor de candidaturi, încep discuții serioase cu cetățenii, iar în București nu avem nevoie de așa ceva. (…) Se vorbea de mitinguri împotriva unor colegi. Așa ceva nu este permis, dincolo de faptul că nu este permis în codul nostru de etică și conduită. Nu este permis să faci ceva împotriva unui coleg de o asemenea dimensiune. Mâine (n.r. marți), la Comitetul Executiv vom lua niște decizii importante pentru partid, pentru organizația PSD București, niște decizii foarte ferme”, a declarat luni Liviu Dragnea.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares