Iun 7, 2023, 16:18

Scandal în Republica Moldova din cauza trupelor americane. Pro-ruşii protestează

sursa foto Radio Chisinau

Militari ai Republicii Moldova și Statelor Unite ale Americii participă, în perioada 3-20 mai, la exercițiul „Dragon Pioneer 2016”, desfășurat, în premieră, în Republica Moldova, informează mass-media de peste Prut.

Aplicațiile, în care vor fi antrenați 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA și 165 de militari din Batalionul de geniu, din Batalionul 22 de menținere a păcii, precum și din brigăzile 1, 2 și 3 ale armatei Republicii Moldova, au ca scop instruirea comună a subunităților de geniu și creșterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate, precizează Radio Chișinău, citat de Agerpres.

În dimineața zilei de marți, unitățile de tehnică militară au ajuns la vama Sculeni și se îndreptau spre centrul capitalei. Între timp, la intrarea în Republica Moldova, un grup de socialiști au protestat împotriva acestui exercițiu și împotriva NATO, scandând „Jos NATO!” și „Stop bazelor NATO!”, potrivit unor fotografii postate de Agora.md și de jurnaliști moldoveni pe rețelele de socializare.

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, a notat pe pagina sa de Facebook că a cerut chiar să verifice actele convoiului militar american.

În același timp, la vamă s-a desfășurat și un contra-miting, pro-NATO, cu pancarte pe care se putea citi „NATO și Europa vor salva Republica Moldova”.

0 Comentarii

Shares