Iun 2, 2023, 00:57

Scandal înaintea sosirii lui Obama în Kenya. Ministrul de Interne african acuză CNN de propagandă anti-Kenya

Kenya-terror

Ministrul de Interne al Kenyei a cerut CNN să ceară scuze pentru afirmaţia conform căreia Keya este un fief al teroriştilor. Joseph Nkaissery, citat de site-ul kenyan jambonewspot, a reacţionat la comentarile făcute de CNN în emisiunea Outfront cu Erin Burnett, în care postul tv a susţinut că Preşedintele Obama se află în mare pericol din cauza ameninţărilor teroriste din Kenya. Obama urmează să ajungă vineri la nairobi, în ultima sa vizită ca preşedinte în ţara natală a tatălui său. Ministrul a acuzat CNN de propagandă anti-kenyană şi a spus că postul de televiziune ar trebui să prezinte scuze.

„Dacă CNN este civilizat, ar trebui să îşi ceară scuze. Îi îndemn pe kenyeni să trateze relatările CNN cu dispreţul pe care îl merită”, a spus ministrul Nkaissery.

Acesta a mai spus că există pericol de atacuri teroriste în Kenya la fel ca în oricare altă ţară din lume, dar atacurile nu o tranformă în fieful teroriştilor. El a adăugat că relatările CNN subestimează securitatea kenyană şi se bazează pe minciuni.

În emisiunea incriminată, reporetrul CNN a spus că există îngrijorări legate de securitatea Preşedintelui Obama în ajunul vizitei într-una din cele mai periculoase ţări din lume”

 

În timpul emisiunii, un fost agent al Secert Service a spus că această vizită în Kenya este una dintre cele mai periculoase pe care le-a făcut vreodată Preşedintele Obama.

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares