Ian 31, 2023, 02:29

Scandal între Franța și Italia din cauza cremei Nutella. Ministrul francez al Ecologiei: „Nu mai mâncați Nutella”

CHo-Xu7WwAAmJxt

Segolene Royal, ministrul francez al Ecologiei, a început un război cu gigantul italian Ferrero, care produce Nutella, după ce a cerut oamenilor să nu mai consume faimoasa cremă de ciocolată, pentru că fabricarea ei aduce prejudicii devastatoare mediului.

„Trebuie să replantăm o mulțime de copaci din cauza defrișărilor masive care duc și la încălzirea globală. Ar trebui să ne oprim din a mânca Nutella, de exemplu, pentru că este făcută cu ulei de palmier”, a spus Segolene Royal la canalul francez de televiziune Canal +.

Compania italiană Ferrero a refuzat să comenteze, dar a dat asigurări că luptă pentru protejarea mediului înconjurător, menționând că a luat numeroase măsuri, în special, în privința aprovizionării cu ulei de palmier. Firma se aprovizionează cu ulei de palmier în folosirea produsului său vedetă în special din Malaezia, Papua-Noua-Guinee și Brazilia.

La sfârșitul anului 2012 Senatul francez a încercat, fără succes, instituirea unei suprataxe de 300 % pentru uleiul de palmier, considerat periculos pentru sănătatea umană, precum și pentru mediu, pentru că obținerea acestui ulei vegetal presupune defrișări masive.

Credit foto: Les Guignols

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares